Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde

Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde - Martine Vanwelden | Nextbestfoodprocessors.com

... (15de tot 17de eeuw), Martine Vanwelden ... Productie Regio-vacatures in Oudenaarde - mei 2020 ... ... . - Bijdrage tot de geschiedenis van Mater, Pastoor Georges Van ... Des offres d'emploi : Productie Regio comme Operator 2 Ploegen (m/v), Technieker (m/v), Meestergast Productie (m/v) sont disponibles sur Indeed.com. Il y en a 748 - Audenarde. 719 vacatures in Oudenaarde. Ontdek hier alle vacatures in Oudenaarde. Vind vacatures in je regio in de grootste vacaturedatabank van Vlaanderen Elektronicareus ON Semiconductor in Oudenaarde krijgt van de Vlaamse overheid 1 miljoen euro zogenaamde transformatiesteun voor de uitbouw van een nieuwe productielijn. Het bedrijf wil een ... De wandtapijte ... Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde : een ... ... . Het bedrijf wil een ... De wandtapijtencollectie. Oudenaardse wandtapijten waren gedurende meer dan vierhonderd jaar het voornaamste luxe-exportproduct van Oudenaarde en hadden een afzet over de hele wereld. De stad nam van de vijftiende tot de achttiende eeuw een belangrijk aandeel van de productie van verdures voor haar rekening. De grootste bloei was in de zestiende eeuw....

INFORMATIE

AUTEUR
Martine Vanwelden
DIMENSIE
9,4 MB
BESTANDSNAAM
Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde.pdf

OMSCHRIJVING

Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde 1e druk is een boek van Martine Vanwelden uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven. ISBN 9789058675736 In de kunst-en antiekwereld genieten Oudenaardse wandtapijten een internationale weerklank. Tot op heden maakten die wandtapijten vooral het voorwerp uit van kunsthistorisch onderzoek. Met het boek Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde vertrekt Martine Vanwelden vanuit een historisch-economische invalshoek. Voor het eerst brengt zij de volledige productiestructuur van wandtapijten in de stad Oudenaarde en op het omliggende platteland in kaart. Zij legt bovendien de netwerken bloot die contacten met interregionale en vooral internationale markten mogelijk maakten. Tenslotte ontrafelt ze de complexe structuur die het zuiver corporatieve ver overtreft en het succes van de Oudenaardse tapijtweverij grotendeels verklaart. Door de uitgebreide prosopografische lijsten krijgen ook de mensen achter heel die structuur eengezicht . Dit boek levert dus niet alleen een bijdrage tot een betere kennis van de Oudenaardse tapijtweverij, maar schetst ook het economisch leven van een kleine stad, die ooit binnen het geheel van Zuid-Nederlandse tapijtcentra een unieke positie bekleedde.

Wil je het boek lezen?Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martine Vanwelden. Lezen Productie van wandtapijten in de regio Oudenaarde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN