Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort

Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort - Wolters Kluwer Nederland B.V. | Nextbestfoodprocessors.com

......

INFORMATIE

AUTEUR
Wolters Kluwer Nederland B.V.
DIMENSIE
6,69 MB
BESTANDSNAAM
Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort.pdf

OMSCHRIJVING

In deze publicatie wordt de historische ontwikkeling van de administratieplicht plus de inhoud en reikwijdte van deze wettelijke verplichting belicht. De titel schetst de kaders waarmee de lezer kan beoordelen of aan de administratieplicht is voldaan. Dit is van groot belang voor eenieder die in aanraking komt met geschillen rondom administratieplicht. Wanneer een rechtspersoon failleert is de curator verplicht te onderzoeken of een oorzaak daarvan kan liggen in het niet voldoen aan de administratieplicht. Welke overwegingen spelen een rol in dit oordeel? Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort gaat in op de historische ontwikkeling, de inhoud en de reikwijdte van de administratieplicht. Hiernaast biedt de auteur handvatten voor het oordelen of er aan deze wettelijke verplichting is voldaan. Wanneer dit niet het geval is staat kennelijk onbehoorlijk bestuur vast en wordt vermoed dat dit een belangrijke oorzaak is van dit faillissement. Dit heeft financiële gevolgen voor de bestuurder. Tot op heden was er geen recente dissertatie over de administratieplicht verkrijgbaar. Dit maakt de inhoud van deze titel van grote waarde is voor een breed lezerspubliek. Bestuurders en commissarissen, advocaten die bestuurders en commissarissen bijstaan als curatoren maar ook rechters die over geschillen rondom de administratieplicht moeten oordelen, zijn gebaat bij deze uitgave.

Wil je het boek lezen?Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wolters Kluwer Nederland B.V.. Lezen Administratieplicht en aansprakelijkheid voor het boedeltekort Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN