Zuid-nederlandse kooplieden en de opkomst van de amsterdamse stapelmarkt 1578-1630

Zuid-nederlandse kooplieden en de opkomst van de amsterdamse stapelmarkt 1578-1630 - Oscar Gelderblom | Nextbestfoodprocessors.com

......

INFORMATIE

AUTEUR
Oscar Gelderblom
DIMENSIE
10,19 MB
BESTANDSNAAM
Zuid-nederlandse kooplieden en de opkomst van de amsterdamse stapelmarkt 1578-1630.pdf

OMSCHRIJVING

Al meer dan honderd jaar twisten historici over de rol de Zuid-Nederlandse kooplieden speelden bij de opkomst van Amsterdam als centrum van de wereldhandel aan het einde van de zestiende eeuw. Was deze Amsterdams opbloei te danken aan het grote kapitaal, de specialisatie in luxegoederen en de uitgestrekte handelsnetwerken die een kleine Antwerpse koopmanselite na 1590 introduceerde of aan structurele ontwikkelingen waar de Zuid-Nederlandse kooplieden handig bij aanknoopten? De door Oscar Gelderblom samengestelde collectieve biografie van zo'n 850 Zuid-Nederlandse kooplieden - met gegevens over herkomst, beroep, geloof, leeftijd, welstand, migratie en handelsactiviteiten - geeft voor het eerst een volledig beeld van de Zuid-Nederlanders die naar Amsterdam kwamen.

Wil je het boek lezen?Zuid-nederlandse kooplieden en de opkomst van de amsterdamse stapelmarkt 1578-1630 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Oscar Gelderblom. Lezen Zuid-nederlandse kooplieden en de opkomst van de amsterdamse stapelmarkt 1578-1630 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN