Handboeken Veiligheid - Acute medische zorg

Handboeken Veiligheid - Acute medische zorg - none | Nextbestfoodprocessors.com

...de eigen terrein onderwijs en onderzoek 557 LITERATUURLIJST 559 AUTEURS 625 TREFWOORDENREGISTER 629 SERIE HANDBOEKEN VEILIGHEID 633 De uitgave Acute Medische Zorg helpt u er op een heldere en praktische manier wegwijs in te worden ... Acute medische zorg | Boeken.com ... . Acute medische zorg in Nederland De focus van deze titel ligt op de organisatorische, bestuurlijke, maatschappelijke en juridische aspecten van de acute medische zorg. ... Handboeken Veiligheid. Handboeken Veiligheid. De Handboeken Veiligheid geven wetenschappelijke en praktijkgerichte inzichten in organisaties en thema's op het terrein van veiligheid en veiligheidszorg zoals politie, krijgsmach ... Acute medische zorg door J.J.L.M. Bierens ... ... Handboeken Veiligheid. Handboeken Veiligheid. De Handboeken Veiligheid geven wetenschappelijke en praktijkgerichte inzichten in organisaties en thema's op het terrein van veiligheid en veiligheidszorg zoals politie, krijgsmacht, detentie, handhaving, rechterlijke macht, brandweer, integriteit, risico, terrorisme, forensische wetenschap, crisis en crisismanagement, inlichtingen en veiligheidsdiensten en andere. Ziekenhuizen, traumacentra, GGD, Rode Kruis, vrijwilligers#het systeem achter de acute medische zorg is complex. De sector heeft bovendien te maken met organisatieveranderingen en nieuwe ontwikkelingen rondom crises, onveiligheid en terrorisme. Dat maakt de acute medische zorg een breed en complex veld. Het Handboek Acute Medische Zorg helpt u er op een heldere en praktische manier wegwijs in ... Acute medische zorg. Een uitgave in de serie Handboeken Veiligheid, waaraan ook Erwin Muller, hoogleraar veligheid en recht bij het Instituur voor Strafrecht & Criminologie , een bijdrage heeft geleverd. Auteur Redactie: prof. dr. Joost Bierens,...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
3,29 MB
BESTANDSNAAM
Handboeken Veiligheid - Acute medische zorg.pdf

OMSCHRIJVING

Acute medische zorg is de situatie waarin iemand zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen enkele minuten tot enkele uren, zorg verleend moet worden om overlijden of irreversibele gezondheidsschade als gevolg van een acute levensbedreigende aandoening of een ongeval te voorkomen.Acute medische zorg is een breed en complex veld. Het gaat om vele verschillende organisaties zoals ziekenhuizen, traumacentra, veiligheidsregio’s, mobiele medische teams, ambulanceposten, huisartsenposten, spoedeisende hulp, GHOR, GGD, Rode Kruis, vrijwilligers en andere. Gezamenlijk vormen zij het systeem dat de acute medische zorg in de praktijk moet vormgegeven. Het gaat daarbij zowel om acute medische zorg voor individuen als voor grotere groepen mensen bij ramp en crisis. In dit handboek hebben auteurs vanuit de wetenschap en vanuit de praktijk de kennis en inzichten met betrekking tot de organisatie en functioneren van de acute medische zorg bij elkaar gebracht. De focus ligt op de organisatorische, bestuurlijke, maatschappelijke en juridische aspecten van de acute medische zorg waarbij veel aandacht is voor de verschillende typen crises en rampen waarin de acute medische zorg wordt ingezet. Het handboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel bestaat uit het de geschiedenis van de acute medische zorg en rampengeneeskunde in Nederland. Het tweede deel richt zich op de huidige organisatie en het stelsel van de acute medische zorg in Nederland met daarbij aandacht voor de betrokken ministeries, de veiligheidsregio’s, de GHOR, de GGD, de ambulancezorg, de meldkamers, de Spoedeisende Hulp in ziekenhuizen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In het derde deel komen cruciale thema’s die van belang zijn voor de acute medische zorg in Nederland aan de orde zoals onder andere onderwijs en onderzoek, geneeskundige hulpverlening tijdens en psychosociale nazorg en gezondheidsonderzoek na rampen en crises, de militaire acute medische zorg, infectieziekten bestrijding, gezondheidskundige aspecten van chemische incidenten en overstromingen en incidentmanagement in de zorgsector.Het Handboek Acute Medische Zorg is geschikt voor de praktijk van de acute medische zorg in Nederland, voor het HBO- en WO-onderwijs en voor de wetenschap.

Wil je het boek lezen?Handboeken Veiligheid - Acute medische zorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Handboeken Veiligheid - Acute medische zorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN