Opstand Der Burgers

Opstand Der Burgers - S.W. Couwenberg | Nextbestfoodprocessors.com

...lieke domein was de een jaar geleden gestorven journalist H ... Inleiding - De Opstand en de Republiek der Nederlanden ... .J. Schoo. Zijn essays, waarvan sommige nu al klassiek zijn, werden gebundeld in de Republiek van vrije burgers.... Hans Wansink 5 september 2008, 0:00 De Nederlandse Opstand of Opstand is de strijd van het opstandige deel van de Nederlandse gewesten tegen hun landsheer, de Spaans-Habsburgse Filips II.De opstand leidde uiteindelijk tot een splitsing van de Nederlanden in de Noordelijke en de Zuidelijke Nederlanden. In het noorden werd de Republiek der Zeven Verenigde Nede ... Opstand der burgers - S.W. (red.) Couwenberg - (ISBN ... ... . In het noorden werd de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden gevormd. De Zuidelijke Nederlanden, grotendeels het latere ... Opstand der burgers. Beleidsmakers voorspellen er maar wat op los. Eerst groei, twee maanden later ernstige crisis. Maar zeker is dat die tot sociale onrust gaat leiden. 18 februari 2009, 21:00. Er is een tijd geweest dat de ambtenaren van Nederlandse ministeries en de hoge adviescolleges van de staat dagelijks buitenlandse kranten lazen. De opstand der burgers kent vele gezichten. In Tilburg werd enkele jaren terug een woning vernield om te voorkomen dat een gezin uit de Antillen er zijn intrek zou nemen. In Dordrecht gebeurde hetzelfde met een huis dat aan vluchtelingen uit Bosnië was toegewezen. Buma refereert aan de naamgever van de lezing, oud-hoofdredacteur van ElsevierH. J. Schoo, die de opkomst van Pim Fortuyn duidde als de opstand der burgers. Deze opstand lijkt permanent geworden. 'Zorgen over de staat van het land en het gebrek aan vertrouwen zijn een permanent fenomeen geworden.' 'Niet de welvaart, niet de gelijkheid, niet de… Volgt in 2019 de lang verwachte opstand der burgers? Gerry van der List stelt dat eerder aangekondigde revoltes op niets zijn uitgelopen. Lees meer Opstand der burgers | ISBN 9789024276219 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. "Opstand der Burgers" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieke...

INFORMATIE

AUTEUR
S.W. Couwenberg
DIMENSIE
12,89 MB
BESTANDSNAAM
Opstand Der Burgers.pdf

OMSCHRIJVING

Het meest tumultueuze jaar uit onze parlementaire geschiedenis, een rampjaar, een fantastisch jaar waarin de politiek weer volop leefde, een luide nagalm van de jaren zestig, een verwarrende tijd. Dit zijn enkele kreten waarmee het roerige jaar 2002 getypeerd is. Dit boek biedt een intellectueel verantwoorde analyse van de historische betekenis van dat jaar. De Fortuyn-revolte wordt daarin geïnterpreteerd als een verklaarbaar uitvloeisel van de naoorlogse politieke ontwikkeling en tevens als onvoltooid gebleven interventie in die ontwikkeling die de komende jaren tot een afronding moet worden gebracht. In het eerste deel wordt teruggeblikt op de opstand der burgers in 2002. Achtereenvolgens wordt ingegaan op het ontstaan van die rebellie, de contouren van de nieuwe politiek die dan als alternatief van de oude politiek zoveel tumult teweeg brengt, de kritische reacties op de Fortuyn-revolte en de vraag waarom zij in eerste instantie mislukt is. En het wordt afgesloten met de vraag of alles nu weer bij het oude is. De roep om een nieuwe politiek, zo wordt geconstateerd, is niet verstomd. Dit blijkt ook uit de heroriëntatie die in de gevestigde partijen van de oude politiek gaande is en de opmerkelijke herwaardering van de Fortuyn-revolte, ook in kringen waar Fortuyn eerst verguisd werd. Het oude politieke bestel dat zich na de oorlog wist te herstellen is aan het einde van zijn politieke levenscyclus gekomen.In het tweede deel wordt dat nader uitgewerkt en het perspectief en de contouren geschetst van die nieuwe politiek. Achtereenvolgens wordt de lange mars geschetst naar een ander meer democratisch functionerend politiek bestel, naar een andere politieke cultuur en andere politieke verhoudingen evenals de positie en toekomst van onze monarchie in die nieuwe constellatie. Tevens wordt de vraag onder ogen gezien hoe de geaborteerde Fortuyn-revolte tot een afronding kan worden gebracht. In de Fortuyn-revolte speelde de toekomst van Nederland als staats- en cultuurnatie ook een belangrijke rol. Vandaar dat het boek afgesloten wordt met een korte bespiegeling over die toekomst.

Wil je het boek lezen?Opstand Der Burgers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S.W. Couwenberg. Lezen Opstand Der Burgers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN