De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht

De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht - Peter van Zwieten | Nextbestfoodprocessors.com

...et recht van ontbinding dat neergelegd is in art ... Verzekeringsrecht | Wolters Kluwer ISBN 9789013143454 ... . 6:265 BW. Art. 6:265 lid 1 BW stelt echter dat geen gebruik mag worden gemaakt van ontbinding wanneer de tekortkoming dit niet rechtvaardigt. Een onderzoek naar de reikwijdte van de vrije advocaatkeuze in rechtsbijstandverzekeringen, Open Universiteit) het proefschrift van Brouwer (Eigen gebrek in het transportverzekeringsrecht, Universiteit van Amsterdam) het proefschrift van Van Zwieten (De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht, Open Universiteit) het ... Beoordeel dit boek als eerste! Zet op wensen ... De gesubrogeerde verzekeraar in het… - voor €52,50 ... ... Beoordeel dit boek als eerste! Zet op wensenlijst; Schrijf een recensie; Overzicht; Beschrijving; Recensies; Specificaties Op vrijdag 27 maart 2015 verdedigt Peter van Zwieten, promovendus aan de Open Universiteit en bedrijfsjurist bij Univé Dichtbij, zijn proefschrift 'De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht'. Van Zwieten onderzocht de regelgeving rond subrogatie en de inperkingen die de wet kent. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. Geld en verzekeringen Binnen 24 uur verzonden, 52 titels op voorraad, vanaf € 4,90 alleen bij Boeken.com. 3 Causaliteit in het verzekeringsrecht Causation in insurance law Proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op gezag van de rector magnificus Prof.dr. S.W.J. Lamberts en volgens het besluit van het College van Promoties De openbare verdediging zal plaatsvinden op donderdag 5 oktober 2006 om uur door Alfred Blom geboren te Rotterdam Indien de verzekeraar een schade vergoedt aan haar verzekerde, ... De derde schadetoebrengende partij kan de gesubrogeerde verzekeraar derhalve niet tegenwerpen dat hij geen betaling aan zijn verzekerde had hoeven te verrichten. De verzekeraar verkrijgt slechts de rechten tot het bedrag dat hij aan de verzekerde heeft betaald....

INFORMATIE

AUTEUR
Peter van Zwieten
DIMENSIE
7,90 MB
BESTANDSNAAM
De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Dit proefschrift gaat over de rechtspositie van de gesubrogeerde verzekeraar in het Nederlandse schadeverzekeringsrecht. De centrale vraag is in hoeverre de hiervoor bedoelde rechtspositie van de schadeverzekeraar (na subrogatie) afwijkt van de rechtspositie van de verzekerde (voor subrogatie). Ter beantwoording van deze vraag, wordt in dit boek voor elk artikellid van de subrogatiebepaling (art. 7:962 BW) onderzocht wat de ratio en de reikwijdte is van het bewuste artikellid, alsook op welke wijze het bewuste artikellid de rechtspositie van de verzekeraar beïnvloedt. In dit kader wordt onder meer de reikwijdte van de diverse artikelleden afgezet tegen de ratio's daarvan. Daarbij is er uitgebreid aandacht voor rechtsvergelijking. Waar knelpunten worden gesignaleerd, worden concrete verbeteroplossingen aangedragen. Nu de rechtspositie van de schadeverzekeraar, naast de subrogatiebepaling, ook wordt bepaald door de Tijdelijke regeling verhaalsrechten (art. 6:197 BW) en (mogelijkerwijs) door de Bedrijfsregeling Brandregres, worden ook deze regelingen uitvoerig voor het voetlicht gebracht. Tot slot is ook een hoofdstuk gewijd aan de nog steeds gevoerde discussies over de verhaalbaarheid van redelijke kosten gemaakt ter vaststelling van schade en aansprakelijkheid.

Wil je het boek lezen?De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter van Zwieten. Lezen De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN