Verlieskunde

Verlieskunde - Herman de Monnink | Nextbestfoodprocessors.com

...ieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen ... Verlieskunde | SpringerLink ... . Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Opleidingen Land van Rouw. Wij bieden een post-HBO opleiding over omgaan met verlies, liefde en rouw. De opleiding is bedoeld voor mensen die binnen hun ... Land van rouw - post-HBO opleiding Omgaan met Verlies ... . De opleiding is bedoeld voor mensen die binnen hun eigen werkgebied van betekenis willen zijn bij verlies en rouw. Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Home - Woutersvandam ... […] Post hbo opleiding Verlies- en rouw therapie. Verlies en rouw zijn onlosmakelijk met ons leven verbonden. Toch vinden we het vaak lastig om met onze eigen verliezen en de rouw van anderen om te gaan. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Verlieskunde, geschreven door Herman de Monnink. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Verlieskunde, samenvatting, Toegepaste Psychologie, verlieskunde, Samenvatting, trauma en verlies, Beroepsmatig omgaan met rouw- en verliessituaties & De Monnink. Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Samenvatting Trauma en verlies: boek "Verlieskunde", H.J. de Monnink, hoofdstuk 1-17. 14 Pagina's: 39 Jaar: 2013/2014. 39 Sv Verlieskunde - Samenvatting - H1 - 12, 14, 17 Vergrijzing Samenvatting Colleges - College - aantekeningen, colleges 1 - 4 Samenvatting - boek Kiezen en verbonden blijven: vergrijzing Verlieskunde Oefenvragen Antwoorden Samenvatting van H1 tot H13 Samenvatting 'Helpen bij verlies en verdriet' Compleet Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Verlieskunde, geschreven door H.J. de Monnink. De samenvattingen zijn door studenten ze...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman de Monnink
DIMENSIE
4,97 MB
BESTANDSNAAM
Verlieskunde.pdf

OMSCHRIJVING

Verlies is geen probleem of ziekte, maar een transitieproces waar steun bij nodig is. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van je eigen gezondheid, van een lichaamsdeel, van je land van herkomst of van je toekomstperspectief: voor mensen die met verlies te maken krijgen, is zorgvuldige support onmisbaar. Professionals bieden support als die steun onvoldoende geboden kan worden door de eigen omgeving. Voor de professionele verliesbegeleider zijn er veel vragen om rekening mee te houden: Welke behoeften hebben mensen die verlies ondervinden? Welke breinfuncties reguleren de rouwbehoeften en daarmee het rouwgedrag? Welke verliesbegeleidingsmethoden zijn er en hoe word je daarin competent? Hoe stimuleer je de informele support vanuit de directe omgeving? Hoe kun je rouwenden effectief opvangen in de eerstelijnszorg, op scholen, in bedrijven, in zorginstellingen? Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Het behoeftegerichte transitiemodel, gebaseerd op neuro- en sociaalwetenschappelijk onderzoek, is de rode draad. De cliënt en diens behoeften staan steeds centraal, en niet de 'toevallige methode' van de begeleider. Verlieskunde is bedoeld voor verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers, psychologen, sociaalpedagogische hulpverleners, arbeidsdeskundigen, coaches en counselors, reddingswerkers, pastoraal werkers, onderwijsgevenden, rechters, managers, journalisten en studenten in opleiding voor deze beroepen. Herman de Mönnink is grondlegger van de verlieskunde in het Nederlandse taalgebied. Hij heeft jarenlange therapie-ervaring als GZ-psycholoog, rouwtherapeut en traumatherapeut. Daarnaast is hij docent en trainer verlieskunde op post-hbo-opleidingen en universitair niveau op het gebied van verlieskunde en multimethodisch maatschappelijk werk. Hij is sinds 1990 lid van IWG, de International Workgroup on Death, Dying and Bereavement.

Wil je het boek lezen?Verlieskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman de Monnink. Lezen Verlieskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN