Het juridische begrip van godsdienst

Het juridische begrip van godsdienst - A. Vleugel | Nextbestfoodprocessors.com

...achter godsdienst te categoriseren. Recht & religie De auteur buigt zich over de juridische interpretatie van godsdienst vanuit een vijftal politiek-filosofische ideaaltypen ... Discriminatie - Wikipedia ... . Het juridische begrip van godsdienst doet een poging de verschillende juridische interpretatieredenen achter godsdienst te categoriseren. De auteur buigt zich over de juridische interpretatie van godsdienst vanuit een vijftal politiek-filosofische ideaaltypen. Het juridische begrip van godsdienst doet een poging de verschillende juridische interpretatieredenen achter godsdienst te categoriseren. De auteur buigt zich over de juri ... Promotie Jos Vleugel: 'Het juridische begrip van godsdienst' ... . Het juridische begrip van godsdienst doet een poging de verschillende juridische interpretatieredenen achter godsdienst te categoriseren. De auteur buigt zich over de juridische interpretatie van godsdienst vanuit een vijftal politiek-filosofische ideaaltypen. Het juridische begrip van godsdienst. Formaat: Ebook Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal. Tip: klik op de knop om te starten met lezen! Start met lezen. Details expand_...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Vleugel
DIMENSIE
4,16 MB
BESTANDSNAAM
Het juridische begrip van godsdienst.pdf

OMSCHRIJVING

Godsdienst speelt in toenemende mate een rol in onze maatschappij # en daarmee ook in het recht. Deze uitgave verkent de verschillende juridische interpretaties van godsdienst op basis van een vijftal politiek-filosofische ideaaltypen. Hoewel godsdienst steeds meer terrein wint in het Nederlandse recht, laat het begrip zich niet geheel eenduidig definiëren. Soms wordt uitgegaan van een subjectief begrip van godsdienst, soms objectief - en dan weer een combinatie van allebei. Deze variëteit is voor een belangrijk deel te begrijpen vanuit de wetsgeschiedenis en de rechtspraak. Het juridische begrip van godsdienst doet een poging de verschillende juridische interpretatieredenen achter godsdienst te categoriseren. De auteur buigt zich over de juridische interpretatie van godsdienst vanuit een vijftal politiek-filosofische ideaaltypen. Vervolgens worden deze ideaaltypen en hun toepassing op de rechtsorde met elkaar vergeleken. De beschouwing mondt uit in de stelling dat het recht in alle gevallen zou moeten uitgaan van een overwegend subjectief begrip van godsdienst. Maar drie zaken dienen een tegenwicht te vormen tegen dat subjectieve begrip: een minimale objectivering van het juridische godsdienstbegrip, een strikte toetsing van de oprechtheid van het rechtssubject en het opnemen van een beperkingsclausule, vergelijkbaar met die van artikel 9 lid 2 EVRM, bij elk recht met een religieus object. De uitgave vult een leegte in een tijd waarin weinig geschreven wordt over de relatie tussen recht en godsdienst. Het werk mag door deze unieke insteek beschouwd worden als verplichte kost voor juristen die zich begeven op het snijvlak tussen recht en godsdienst.

Wil je het boek lezen?Het juridische begrip van godsdienst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Vleugel. Lezen Het juridische begrip van godsdienst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN