Articulatiestoornissen

Articulatiestoornissen - R. Stes | Nextbestfoodprocessors.com

...bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033435744 Articulatiestoornissen komen zowel bij kinderen als bij volwassenen voor ... Articulatiestoornissen - Alles Kids Barendrecht ... . In essentie bestaat deze stoornis uit het consistent foutief produceren van spraakklanken. Klanken worden vervangen, weggelaten of vervormd. Bij articulatiestoornissen worden door het kind bepaalde klanken of klankcombinaties niet goed uitgesproken. Je spreekt pas van een articulatiestoornis als een kind afwijkingen vertoont in zijn articulatie in vergelijking met leeftijdgenootjes. Een kind van vier jaar mag nog problemen hebben met de /s/, /l/, en /r/ en met medeklinkercombinaties. Articul ... Perifere articulatiestoornissen | mijn-bsl ... . Een kind van vier jaar mag nog problemen hebben met de /s/, /l/, en /r/ en met medeklinkercombinaties. Articulatiestoornissen (fonetisch/fonologisch) Wanneer een kind of volwassene een of enkele klanken niet goed uitspreekt, noemen we dat een articulatiestoornis. Een voorbeeld hiervan is 'lispelen Vaak voorkomende fonetische articulatiestoornissen: Sigmatisme: problemen met de /s/ en de /z/ (ook 'lispelen' of 'slissen' genoemd) Rhotasisme: problemen...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Stes
DIMENSIE
9,3 MB
BESTANDSNAAM
Articulatiestoornissen.pdf

OMSCHRIJVING

Articulatiestoornissen 1e druk is een boek van Ren� Stes uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033435744 Articulatiestoornissen komen zowel bij kinderen als bij volwassenen voor. In essentie bestaat deze stoornis uit het consistent foutief produceren van spraakklanken. Klanken worden vervangen, weggelaten of vervormd. Articulatiestoornissen kunnen verscheidene oorzaken hebben. Meestal gaat het om louter verkeerde articulatiegewoonten: normaal articuleren is een vaardigheid die geleerd moet worden. Vaak echter is het gestoorde secundaire mondgedrag, de articulatiestoornis, het gevolg van afwijkingen in het primaire mondgedrag, zoals slikstoornissen of andere orofaciale myofunctionele afwijkingen. Maar ook neurologische stoornissen, zoals gehoorafwijkingen, kunnen leiden tot articulatieproblemen. Dit handboek geeft een overzicht van de recente ontwikkelingen in dit vakgebied. De auteur gaat daarbij dieper in op zowel theorie, als diagnostiek en behandeling van articulatiestoornissen bij kinderen én volwassenen. `Articulatiestoornissen` is dan ook zeer geschikt als studieboek voor logopedisten, artsen, tandartsen, orthodontisten, psychologen en pedagogen, en een belangrijke informatiebron voor al wie met articulatiestoornissen geconfronteerd wordt, zoals hulpverleners, ouders en leerkrachten.

Wil je het boek lezen?Articulatiestoornissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Stes. Lezen Articulatiestoornissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN