Beroemde Romeinen

Beroemde Romeinen - Ploutarchos | Nextbestfoodprocessors.com

...de gebouwen uit de periode die van het Romeinse Koninkrijk (circa 8e eeuw v ... Top 10 Beroemde liefdesverhalen uit de geschiedenis ... ... .Chr.) tot de late keizertijd in de 5e eeuw n.Chr. loopt. In deze laatste eeuw werd de laatste Romeinse keizer afgezet en waren christelijke kerken vrijwel de enige monumentale gebouwen die nog werden gebouwd. Met Romeinse beeldhouwkunst wordt verwezen naar de portretten, bustes, standbeelden, beeldengroepen en torso's geproduceerd in het oude Rome, en binnen de grenzen van het Romeinse Imperium.Alhoewel er gelijkenissen zijn tussen de Romeinse beeldhouwkunst en de Gri ... Romeinen - Wikikids ... .Alhoewel er gelijkenissen zijn tussen de Romeinse beeldhouwkunst en de Griekse, zijn er verschillende kenmerken. In de klassieke Griekse kunst (voor het Hellenisme) wordt de mens vaak geïdealiseerd ... Oudste Romeinse schilderkunst. Volgens de overlevering was Gaius Fabius de eerste Romeinse schilder. Het leverde hem - en zijn latere familieleden - de bijnaam Pictor (schilder) op. Hij bracht in 304 v.Chr. fresco's aan in de tempel van Salus op het Quirinaal in Rome.. Het oudste fragment van een Romeins fresco dat bewaard is gebleven (nu in museum Centrale Montemartini te Rome) is ... Als pendant van Ploutarchos' beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, 'de tweede stichter van Rome', tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij maakte voor het Romeinse keizerrijk. Een andere Romeinse vrouw die een belangrijker rol had in het Romeinse rijk, was Julia Caesaris Filia ofwel Julia de Oudere. Zij was de dochter van Augustus en zijn tweede vrouw Scribonia. Ze werd geboren in 39 v.Chr. en overleed in 14 n.Chr. Vlak nadat Scribonia van Julia was bevallen, scheidde Augustus van haar en trouwde een andere vrouw. Als pendant van Ploutarchos' beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, 'de tweede stichter van Rome', tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij maakte voor het Romeinse keizerrijk. De twaalf … Als pendant van Ploutarchos beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, `de tweede stichter van Rome , tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ploutarchos
DIMENSIE
12,27 MB
BESTANDSNAAM
Beroemde Romeinen.pdf

OMSCHRIJVING

Als pendant van Ploutarchosberoemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, `de tweede stichter van Rome , tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij maakte voor het Romeinse keizerrijk.De twaalf biografieën van Romeinen maken deel uit van PloutarchosParallelle Levens uit het begin van de tweede eeuw n.Chr., die door de eeuwen heen voor zeer velen inspirerende lectuur zouden vormen. Zo ontleende Shakespeare er de stof aan voor een aantal van zijn beroemde drama s.Het doel van de biografieën was, zoals Ploutarchos zelf zegt, zijn lezers karakters van grote mannen voor ogen te stellen, waaraan ze zich konden spiegelen. De moraal wordt echter zelden benadrukt. Ploutarchos zocht naar speciale informatie, zoals uitspraken van de beroemde mannen zelf, anekdotes en commentaar van tijdgenoten, en hij gaf de voorkeur aan brieven en dagboeken boven bekende historische verslagen. Daardoor krijgen we veel unieke informatie over de Romeinen, en een menselijker beeld van grote mannen die hun stempel drukten op de geschiedenis van hun tijd.

Wil je het boek lezen?Beroemde Romeinen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ploutarchos. Lezen Beroemde Romeinen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN