Het Vaticaan

Het Vaticaan - Anja Grebe | Nextbestfoodprocessors.com

...de Floresmens te ontdekken. Vrijwel zeker is dat het Vaticaan in de loop van eeuwen een miljardenvermogen heeft opgebouwd ... Portugal - Fatima, het Vaticaan en het derde geheim ... ... . Doordat het Vaticaan een eigen onafhankelijke staat vormt en sinds de Tweede Wereldoorlog een eigen ... In het Vaticaan wordt schoon schip gemaakt. Paus Franciscus zette dinsdag kardinaal Tarcisio Bertone, de nummer 2 van het Vaticaan, aan de kant. Die werd verantwoordelijk gehouden voor veel fouten en problemen tijdens het pontificaat van Franciscus' voorganger Benedictus XVI. Download prachtige gratis afbeeldingen over Het Vaticaan. Vrij voor commercieel gebruik Geen attributie noodzakelijk Va ... Home - 't Vaticaan ... . Download prachtige gratis afbeeldingen over Het Vaticaan. Vrij voor commercieel gebruik Geen attributie noodzakelijk Vaticaan Waarom het paus Franciscus maar niet lukt de Vaticaanse financiën op orde te krijgen Beeld Ilse van Kraaij. Een onroerendgoedtransactie van 200 miljoen dollar, beschuldigingen van ... Het Vaticaan is weliswaar een theocratie en een absolute dictatuur, maar het Vaticaan heeft geen burgers, die burgers wonen elders, en worden door de wetten van hun respectievelijke landen beschermd. Een onzinnig statement derhalve. Paus Franciscus zal zondag voor het eerst sinds 15 maart weer voet buiten Vaticaanstad zetten. Hij zal de eucharistie vieren in een aan de Goddelijke Barmhartigheid toegewijde kerk. Het Vaticaan is een van de meest geheimzinnige instellingen die de wereld ooit heeft gekend. Toch is het in de loop der jaren opgeschrikt door talloze schandalen, die alle de zorgvuldig onderhouden reputatie van de katholieke kerk dreigden te bezoedelen. Zeg maar het vaticaan van Iran. Zo'n 45.000 sjiitische geestelijken hebben hier hun seminaries en kantoren. Vanuit Qom onderhouden ze contact met hun volgelingen, tot ver buiten Iran. Wat het Vaticaan zo onweerstaanbaar maakt voor filmregisseurs is natuurlijk de scenografie, de kostuums, de rituelen. Het ene na het andere conclaaf trekt voorbij op het scherm, steeds weer het afgeladen Sint-Pietersplein, steeds weer de zwarte en de witte rook uit het schoorsteentje. Het Vaticaan maakte als een van de eersten haar kunstcollecties voor het publiek toegankelijk. Paus Julius II (1443 - 1513) begon in de Renaissance met het verzamelen van beeldhouwwerk en sindsdien hebben de meeste pausen een grote interesse in kunst getoond en ondersteunden ze de beste kunstenaars van hun tijd. Tegenwoordig kunt u de immense collecties bekijken in de Vaticaanse ... De grote meerderheid van alle geestelijken in het Vaticaan is homo, al dan niet praktiserend. En dat geldt volgens de auteur ook voor de vier voorgangers van de huidige Paus, Franciscus....

INFORMATIE

AUTEUR
Anja Grebe
DIMENSIE
12,13 MB
BESTANDSNAAM
Het Vaticaan.pdf

OMSCHRIJVING

Meer dan 1200 kunstwerken gebundeld in 'Het Vaticaan'.Vaticaanstad meet 0,44 vierkante kilometer, maar de kunstcollectie is van wereldformaat. De Sixtijnse kapel met de Pietà van Michelangelo, werken van Giotto, Fra Angelico, Titiaan en Caravaggio - de grootste namen uit de geschiedenis bevinden zich hier. 'Het Vaticaan - alle schilderijen' biedt een ongeëvenaard overzicht van deze monumentale collectie. Anja Grebe doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg en maakte naam met haar publicaties over middeleeuwse en moderne kunst. Haar 'Het Vaticaan' is een erudiet overzichtswerk. Onmisbaar voor liefhebbers van de middeleeuwse Italiaanse schilderkunst.

Wil je het boek lezen?Het Vaticaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anja Grebe. Lezen Het Vaticaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN