Operatie Black Tulip

Operatie Black Tulip - Jan Sintemaartensdijk | Nextbestfoodprocessors.com

...g van Duitse burgers. Deze onderneming duurt tot einde december 1948 ... Operatie Black Tulip - vertaling - Nederlands-Engels ... ... . Domain Operatie Black Tulip: Naoorlogse maatregelen tegen Duitse ingezetenen (1945-1951) Gepubliceerd 4 augustus 2015 | Door Herman Brand 70 jaar geleden, op 26 augustus 1945, lanceert Hans Kolfschoten als minister van justitie in het kabinet Schermerhorn/Drees, (24 juni 1945 - 3 juli 1946), een plan dat uitloopt op een politiek die door de Conventie van Genève is gedefinieerd als Etnische Zuivering. De deportatie van Duitsers na de tweede wereldoorlog is een onderb ... Domain ... . De deportatie van Duitsers na de tweede wereldoorlog is een onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. Kick v/d Vooren duikt in de historie. Operatie Black Tulip. Een gemeenschap zonder slampampers en nietsnutten. Bleich Anet 4 december 2009, 0:00. Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog broedde de Nederlandse regering op een achteraf beschouwd bijzonder eigenaardig plan: het verwijderen van vrijwel alle in Nederland wonende Duitsers. Operatie Black Tulip was na de 2e wereldoorlog het beleid van de Nederlandse regering om iedereen van Duitse afkomst het land uit te zetten. Tot dusver is er nog maar weinig informatie gepubliceerd over Operatie Black Tulip. De gepubliceerde informatie blijkt bij nadere beschouwing feitelijk onhoudbaar te zijn. Operatie Black Tulip beschrijft deze vergeten geschiedenis. Vanaf september 1946 werden Rijksduitsers opgepakt en afgevoerd. De ministerraad had besloten dat zij de grens over moesten worden gezet. Een groot deel van de groep kwam in doorgangskampen terecht, omdat de bezettings-zones overvol waren. We zijn woonachtig in Nederland en verrichten onafhankelijk onderzoek naar Operatie Black Tulip. Voor ons onderzoek willen wij graag in contact komen met personen die op basis van hun Duitse nationaliteit na de bevrijding onteigend, gearresteerd, geïnterneerd en gedeporteerd werden en die momenteel woonachtig zijn in Nederland of Duitsland. Onder de naam Operatie Black Tulip probeerde de Nederlandse overheid, tussen september 1946 en eind december 1948, deze Duitsers uit de Nederlandse samenleving te verwijderen. In dit boek vertellen slachtoffers van deze operatie over de manier waarop ze huis en haard moesten achterlaten, de behandeling tijdens Vijfentwintigduizend buitenlanders die het land uit moeten. Het klinkt bekend vreemdelingenbeleid, maar is het niet. Het gaat hier om Operatie Black Tulip, een plan uit 1945. Onze regering wilde ... Het enige wat niet in het rapport staat, is waarom het onderzoek de stoere naam 'Operation Black Tulip' meekreeg. Die operatie stond voorheen bekend als het beleid van de Nederlandse regering ... Operatie Black Tulip was direct ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Sintemaartensdijk
DIMENSIE
6,49 MB
BESTANDSNAAM
Operatie Black Tulip.pdf

OMSCHRIJVING

Na de oorlog woonden in Nederland ongeveer 25.000 Duitsers. Velen van hen werden na de bevrijding het land uitgezet. Niet omdat het militairen of bezetters waren, maar eenvoudigweg om hun nationaliteit. Operatie Black Tulip beschrijft deze vergeten geschiedenis. Vanaf september 1946 werden Rijksduitsers opgepakt en afgevoerd. De ministerraad had besloten dat zij de grens over moesten worden gezet. Een groot deel van de groep kwam in doorgangskampen terecht, omdat de bezettings-zones overvol waren.Hoewel de uitzettingen hevige protesten opriepen, werd het beleid pas in 1949 helemaal stopgezet. In totaal werden circa 3500 Rijksduitsers verdreven. Sintemaartensdijk en Nijland geven een compleet overzicht van deze navrante geschiedenis aan de hand van de lotgevallen van enkele families die dit overkwam.

Wil je het boek lezen?Operatie Black Tulip in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Sintemaartensdijk. Lezen Operatie Black Tulip Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN