Leerboek maag-, darm- en leverziekten

Leerboek maag-, darm- en leverziekten - none | Nextbestfoodprocessors.com

...rziekten 1e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom ... Leerboek maag-, darm- en leverziekten - vanstockum.nl ... . ISBN 9789058982346 Aandoeningen van de tractus digestivus vormen een belangrijke oorzaak van morbiditeit en mortaliteit in onze bevolking. Maag-, darm-en leverziekten 2e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036808705 Als zelfstandige discipline is het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten een betrekkelijk jong vak. In korte tijd is veel kennis over de (patho)fysiolog ... Ziekten van lever en galwegen | mijn-bsl ... . In korte tijd is veel kennis over de (patho)fysiologie, de diagnostiek en therapie verworven. Leerboek Maag, lever darm ziekten 1. Beschrijving Maag, Lever darm stelsel H1 Embryologie en anatomie. 1.1.7 Dikke darm Opbouw De dikke darm bestaat achtereenvolgens uit het caecum met de appendix, het colon ascendens, transversum, descendens, sigmoideum en het rectum. Maag-, darm- en leverziekten i...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,95 MB
BESTANDSNAAM
Leerboek maag-, darm- en leverziekten.pdf

OMSCHRIJVING

Leerboek maag-, darm- en leverziekten 1e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058982346 Aandoeningen van de tractus digestivus vormen een belangrijke oorzaak van morbiditeit en mortaliteit in onze bevolking. Als gevolg hiervan komt vrijwel iedere clinicus in eerste, tweede en derde lijn veelvuldig in aanraking met patiënten met aandoeningen van de tractus. Het betreft patiënten van alle leeftijden, met zowel acute als chronische aandoeningen. Zij hebben zowel klachten van functionele aard als aandoeningen met een zeer diverse achtergrond. Het omvat aangeboren aandoeningen, infectieziekten, metabole ziekten, auto-immuunaandoeningen en nieuwvormingen. Bijna een kwart van alle maligniteiten vindt zijn oorsprong in de tractus digestivus. Deze maligniteiten worden veelal gekenmerkt door een langdurig aanwezig, herkenbaar, en veelal te behandelen voorstadium. De diagnostiek en behandeling van maag-, darm- en leveraandoeningen heeft in de afgelopen twintig jaar grote veranderingen doorgemaakt. Dit is mede het gevolg van nieuwe medicatie, de snelle ontwikkeling van endoscopie, en de introductie van oncologische combinatiebehandelingen. Een nieuw Nederlandstalig Leerboek maag-, darm- en leverziekten voorziet in de behoefte die hierdoor ontstond.Dit leerboek is bedoeld voor studenten geneeskunde, arts-assistenten in opleiding tot chirurg, internist, kinderarts, en MDL-arts, en voor alle medische professionals die zich bezighouden met patiënten met maag-, darm- en leveraandoeningen.

Wil je het boek lezen?Leerboek maag-, darm- en leverziekten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Leerboek maag-, darm- en leverziekten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN