Dat is pedagogiek

Dat is pedagogiek - Jan Masschelein | Nextbestfoodprocessors.com

...nteresse in het pedagogisch denken. Het bestaat uit sleutelteksten met betrekking tot die kwesties uit de pedagogische traditie van de 20ste eeuw ... Hbo-opleiding Pedagogiek - Carrièretijger ... . Ze stellen de pedagogiek voor de uitdaging om met deze veranderingen zowel theoretisch als praktisch om te gaan. In 'Dat is pedagogiek' vindt de lezer hiertoe de nodige inspiratie. In het boek worden belangrijke teksten uit de Westerse pedagogische traditie van de 20ste eeuw samengebracht, in Nederlandse vertaling en voorzien van een korte introductie en situering. Pedagogische praktijken en instellingen zoals de school, het gezin, de universiteit, de zorg, en het jeugd- en volwassenenwerk ondergaan grondi ... Ingelaste onderwijsavond in Driebergen: 'Dat is pedagogiek' ... . Pedagogische praktijken en instellingen zoals de school, het gezin, de universiteit, de zorg, en het jeugd- en volwassenenwerk ondergaan grondige veranderingen. Ze stellen de pedagogiek voor de uitdaging om met deze veranderingen zowel theoretisch als praktisch om te gaan. In 'Dat is pedagogiek' vindt de lezer hiertoe de nodige inspiratie. In het boek worden belangrijke teksten uit de Westerse ... Koop Dat is pedagogiek: Actuele kwesties en sleutelteksten uit de Westerse pedagogische traditie van de 20ste eeuw van Masschelein, Jan met ISBN 9789462701496. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Bestel Dat is pedagogiek van Jan Masschelein. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Immers, dat alles beïnvloedt ook de ontwikkeling van kinderen. Voor zover de oorsprong van het woord pedagogiek en wat het theoretisch inhoudt. Hieronder een kijkje in de dagelijkse opvoedpraktijk van ouders. Ouders en opvoeding kinderen. Kinderen opvoeden lijkt zo vanzelfsprekend, maar klopt dat wel? Pedagogiek is een tak van de wetenschap die de opvoeding van kinderen bestudeert en onderzoekt welke effecten specifieke opvoedkundige handelingen hebben. Pedagogiek is dus onderwijsleer. De pedagogiek is de wetenschap van de ontwikkeling van een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Masschelein
DIMENSIE
4,8 MB
BESTANDSNAAM
Dat is pedagogiek.pdf

OMSCHRIJVING

Onmisbare referentiewerk voor pedagogen en iedereen met interesse in het pedagogisch denken.Pedagogische praktijken en instellingen zoals de school, het gezin, de universiteit, de zorg, en het jeugd- en volwassenenwerk ondergaan grondige veranderingen. Ze stellen de pedagogiek voor de uitdaging om met deze veranderingen zowel theoretisch als praktisch om te gaan. In 'Dat is pedagogiek' vindt de lezer hiertoe de nodige inspiratie. In het boek worden belangrijke teksten uit de Westerse pedagogische traditie van de 20ste eeuw samengebracht, in Nederlandse vertaling en voorzien van een korte introductie en situering. Het zijn stuk voor stuk sleutelteksten die tot op vandaag betekenisvol en actueel zijn. Ze stimuleren en voeden discussies binnen de pedagogiek. Tegelijk vormen de verzamelde en vertaalde tekstfragmenten ook een handig referentiewerk voor wie pedagogiek studeert, voor wie pedagogisch werkzaam is of voor wie interesse heeft in het pedagogisch denken van de 20ste eeuw.Teksten van Hannah Arendt, Philip Ariès, Carl Rogers, Martin Buber, Klaus Mollenhauer, Jacques Rancière, Theodor Litt, Martinus Jan Langeveld, Richard Peters, Janusz Korczak, Emile Durkheim, Michael Apple, Georg Kerschensteiner, Jerome Bruner, Michel Serres, Seymour Papert, John Dewey, Pierre Bourdieu, Basil Bernstein, Paul Willis, Alexander Neill, Erving Goffman, Ivan Illich, Celestin Freinet, Henk Michielse, Michel Foucault, Hans Achterhuis, Henry Giroux, Herman Giesecke, Jean Piaget, Burrhus Skinner, Lee Shulman, Donald Schön, Maria Montessori, Lev Vygostky, Philippe Meirieu, Paul Natorp, Jack Mezirow, Philip Idenburg, Leon van Gelder, Wim Ter Horst.Met inleidingen vanOrhan Agirdag, Carlijne Ceulemans, Jan Elen, Pol Ghesquière , Mariette Hellemans, Geert Kelchtermans, Jan Masschelein, Wouter Pols, Stefan Ramaekers, Maarten Simons, Marcel Spierts, Pieter Verstraete , Wim Wardekker , Danny Wildemeersch.

Wil je het boek lezen?Dat is pedagogiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Masschelein. Lezen Dat is pedagogiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN