Programmamanagement

Programmamanagement - H. Licht | Nextbestfoodprocessors.com

...dat de doelen dichterbij komen op een manier die aansluit bij de eisen en wensen van de belanghebbenden ... Uitgebreide Training Programmamanagement ... . We zien steeds meer organisaties die het programmatisch denken en werken ook inzetten voor hun staande organisatie. Home » Overview MSP aanpak voor programmamanagement. Overview MSP aanpak voor programmamanagement . Een programma wordt opgezet om baten te realiseren. Daarvoor is het nodig dat een werkend resultaat wordt gemaakt, dat in de echte wereld zodanig werkt, dat de gewenste baten inderdaad gerealiseerd worden. U bevindt zich hier: Home Direct aan de slag Functiefamilies Project-/ Programmamanagement Project-/P ... Programmamanagement - Twynstra Gudde ... . U bevindt zich hier: Home Direct aan de slag Functiefamilies Project-/ Programmamanagement Project-/Programmamanager Project-/Programmamanager Is verantwoordelijk voor de realisatie van projectresultaten en/of programmadoelen en voor sturing van projecten en/of programma's In deze training reiken wij u de essenties van programmamanagement aan. Daarbij besteden we aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma's. Ook ... Programmamanagement is bij uitstek geschikt bij het doorvoeren van veranderingen in complexe situaties met een grote impact op de bestaande organisatie. Het gaat daarbij om trajecten met veel onzekerheden en risico's en waarbij er een duidelijke aansluiting is met de strategie van het bedrijf. Stimulus Programmamanagement voert Europese, nationale en regionale subsidieprogramma's uit in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Stimulus adviseert en faciliteert projectaanvragers en -uitvoerders en controleert de voortgang en rechtmatigheid van de subsidieprojecten....

INFORMATIE

AUTEUR
H. Licht
DIMENSIE
8,84 MB
BESTANDSNAAM
Programmamanagement.pdf

OMSCHRIJVING

Programmamanagement 1e druk is een boek van H. Licht uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023241881 De overheid voert vele programma s uit. Maar wat is een programma precies? Veelal gaat het om projecten waarbij niet alleen meerdere directies, maar ook andere organisaties betrokken zijn. De aansturing daarvanprogramma-managementlevert vaak de nodige hoofdbrekens op. Visies op programma-management zijn vaak gebaseerd op de beheersmethoden van projectmanagement. Samenwerking met andere organisaties kun je echter niet hi'rarchisch sturen of beheersen met planning en control.Hans Licht gaat daarom uit van een totaal andere sturingsfilosofie. Het gaat hierbij om een goede afstemming tussen vertikale projectsturing en horizontale co rdinatie. Een goede programma-manager spreekt de betrokken organisaties aan op hun verantwoordelijkheid zonder de rol van de opdrachtgever over te nemen. Programma-management: regievoering zonder machtbiedt een frisse en verrassende visie op de aansturing en co rdinatie van programma s in het publieke domein. De uitgewerkte voorbeelden en de praktische handreikingen maken het tot een uitermate geschikt handboek voor programma-managers en hun opdrachtgevers, en voor iedereen die ge nteresseerd is in sturing van complexe projecten.

Wil je het boek lezen?Programmamanagement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Licht. Lezen Programmamanagement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN