Wegwijzers Financieel Advies 19 - Als verhuizen emigreren is Duitsland

Wegwijzers Financieel Advies 19 - Als verhuizen emigreren is Duitsland - M.L.H.A. Pechholt | Nextbestfoodprocessors.com

...ies 15 - Gouden handdruk in de praktijk (Paperback) ... Naar welk land emigreren - Emigratie | Emigreren ... . In dit boek is ingegaan op de fiscale wet- en regelgeving rondom gouden... als verhuizen emigreren is, werk. Van adviseur naar financieel regisseur van de vermogende klant Wegwijzers Financieel Advies. Als verhuizen emigreren is . Als verhuizen emigreren is | Duitsland . Banksparen: sparen of beleggen? Beleggen binnen het financiele plan. Beleggen binnen het financiele plan De eigenwoningregeling vanaf 2013 . De eigenwoningregeling vanaf 2013 Wegwijzers Fina ... Bureau ISBN - M.J. van Westerlaak ... . De eigenwoningregeling vanaf 2013 Wegwijzers Financieel Advies 9 - Als verhuizen emigreren is (Paperback). Dagelijks verhuizen er mensen uit het grensgebied van Nederland naar België.... Wegwijzers Financieel Advies. Als verhuizen emigreren is . Als verhuizen emigreren is | Duitsland . Banksparen: sparen of beleggen? Beleggen binnen het financiele plan. Beleggen binnen het financiele plan De eigenwoningregeling vanaf 2013 . De eigenwoningregeling vanaf 2013 Juridische, fiscale en praktische gids voor Nederlanders die naar Duitsland willen verhuizen. Get this from a library! Als verhuizen emigreren is : wonen in Duitsland en werken in Nederland. [M L H A Pechholt; Carlo Douven; Ger Essers] -- Ju...

INFORMATIE

AUTEUR
M.L.H.A. Pechholt
DIMENSIE
9,62 MB
BESTANDSNAAM
Wegwijzers Financieel Advies 19 - Als verhuizen emigreren is Duitsland.pdf

OMSCHRIJVING

Emigratie is van alle tijden. Ondanks alle problemen die integreren in een nieuwe woon- en leefomgeving nu eenmaal met zich meebrengt. Steeds meer Nederlanders gaan de laatste jaren in Duitsland wonen. Verhuizen binnen de Europese Unie is een fundamenteel recht. Nederlanders die naar Duitsland verhuizen maken gebruik van 'het vrije verkeer van personen'. De rechten van Nederlanders die naar Duitsland verhuizen zijn vastgelegd in de Europese Verdragen. Die regelen het verblijfrecht en voorkomen dat er sociale rechten worden aangetast. Belastingverdragen voorkomen dat men helemaal niet of dubbel belast wordt.Verhuizen naar Duitsland lijkt dus simpel. Maar niets is minder waar. Want naast de verschillen in taal en cultuur zijn er niet te onderschatten verschillen in de sociale en fiscale stelsels. Meer dan wie ook beseffen grensbewoners en grensarbeiders wat Europa in de dagelijkse praktijk eigenlijk betekent. Terwijl Brussel met enig succes probeert de fiscale en sociale stelsels te coördineren, ontstaan er in een aantal gevallen problemen omdat er in Berlijn en in Den Haag bij de totstandkoming van de nationale wet- en regelgeving geen rekening wordt gehouden met grensoverschrijdend wonen en werken. Hoewel grenspalen noch prikkeldraad noch douaniers de mensen beletten de grens over te steken, is het toch zo dat er tot op de millimeter nauwkeurig is afgebakend waar Duits dan wel Nederlands recht van toepassing is.Het boek is geschreven voor Nederlanders, die al in Duitsland wonen of naar Duitsland willen verhuizen. Maar ook voor adviseurs in de grensstreken. Men moet dan denken aan makelaars, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, financiële planners enz.. De auteurs hopen dat het boek een positieve bijdrage levert aan de maatschappelijke integratie van de naar Duitsland verhuisde Nederlanders.

Wil je het boek lezen?Wegwijzers Financieel Advies 19 - Als verhuizen emigreren is Duitsland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.L.H.A. Pechholt. Lezen Wegwijzers Financieel Advies 19 - Als verhuizen emigreren is Duitsland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN