Wegwijsserie - Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2018

Wegwijsserie - Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2018 - J.C. van Straaten | Nextbestfoodprocessors.com

...ofdstuk zowel de algemene uitgangspunten en de systematiek van de heffing besproken,alsook de bijzonderheden bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop ... Wegwijs in de overdrachtsbelasting 2019 Wegwijsserie, Band ... ... .Wegwijs in de Overdrachtsbelasting is, door zijn didactische opzet, zijn hoge actualiteitswaarde en de vele aan de dagelijksepraktijk ontleende ... Overdrachtsbelasting wordt geheven bij verkrijging van onroerende zaken. In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, ... Wegwijs in de Overdrachtsbelasting - Editie 2018 door J.C ... ... . In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief, vrijstellingen), als de formele aspecten (aansprakelijkheid, boeten en sancties, rechtsmiddelen) komen uitgebreid over het voetlicht. Overdrachtsbelasting wordt geheven bij verkrijging van onroerende zaken. In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief, vrijstellingen), als de formele aspecten (aansprakelijkheid, boeten en sancties, rechtsmiddelen) komen uitgebreid over het voetlicht ... De overdrachtsbelasting kent een aantal ondernemingsfaciliteiten in de vorm van vrijstellingen. Deze vrijstellingen zijn opgenomen in artikel 15, eerste lid, onderdelen b, e, f, en h, van de WBR. Dit besluit bevat een aantal goedkeuringen voor de toepassing van deze ondernemingsfaciliteiten. De besluiten van 12 augustus 1997, nr. Wegwijs in de Overdrachtsbelasting is, door zijn didactische opzet, zijn hoge actualiteitswaarde (bijgewerkt tot 1 juni 2018) en de vele aan de dagelijkse praktijk ontleende voorbeelden en verwijzingen, een uitermate geschikt studieboek gebleken voor notariële en fiscale opleidingen (universiteit, hogeschool, praktijkopleidingen), en een niet meer weg te denken handboek voor notarissen en ... Wegwijs in de overdrachtsbelasting (Wegwijsserie, Band 3) | Straaten, J.C. van | ISBN: 9789012390088 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2015 Wegwijsserie: Amazon.es: J.C. van Straaten: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
J.C. van Straaten
DIMENSIE
11,81 MB
BESTANDSNAAM
Wegwijsserie - Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2018.pdf

OMSCHRIJVING

Overdrachtsbelasting wordt geheven bij verkrijging van onroerende zaken. In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief, vrijstellingen), als de formele aspecten (aansprakelijkheid, boeten en sancties, rechtsmiddelen) komen uitgebreid over het voetlicht. Voorts worden, wat de omzetbelasting betreft, in een afzonderlijk hoofdstuk niet alleen de algemene uitgangspunten en de systematiek van deze belastingheffing besproken, maar ook de specifieke btw-aspecten bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop. Wegwijs in de Overdrachtsbelasting is, door zijn didactische opzet, zijn hoge actualiteitswaarde (bijgewerkt tot 1 juni 2018) en de vele aan de dagelijkse praktijk ontleende voorbeelden en verwijzingen, een uitermate geschikt studieboek gebleken voor notariële en fiscale opleidingen (universiteit, hogeschool, praktijkopleidingen), en een niet meer weg te denken handboek voor notarissen en fiscalisten en al die andere beroepsbeoefenaren die in de praktijk regelmatig met onroerendezaaktransacties te maken hebben. Als bijlagen zijn in het boek opgenomen: – een handige verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen; – de actuele teksten van de Wet op belastingen van rechtsverkeer en het bijbehorende uitvoeringsbesluit, alsmede – uitgebreide registers. Dit boek bevat voorts een link voor het downloaden van een pdf met de integrale teksten van een groot aantal in het boek vermelde actuele beleidsbesluiten op het gebied van de overdrachtsbelasting en de omzetbelasting. Mr. J.C. (Jaap) van Straaten (1954) is als docent verbonden aan de studierichting Notarieel recht van de Universiteit Utrecht en als vaktechnisch specialist werkzaam bij de Belastingdienst. Dr. A. (Aad) Rozendal (1978) is werkzaam als docent bij de studierichting Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam en als extern adviseur verbonden aan RSM Netherlands Belastingadviseurs N.V. en FBN Juristen. Mr. F.A.M. (Martin) Schoenmaker (1972) is als docent verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht aan De Radboud Universiteit Nijmegen en als notarieel-jurist werkzaam bij Van Ewijk Estate Planning.

Wil je het boek lezen?Wegwijsserie - Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2018 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.C. van Straaten. Lezen Wegwijsserie - Wegwijs in de Overdrachtsbelasting 2018 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN