Een geschiedenis van de arabische volken

Een geschiedenis van de arabische volken - Albert Hourani | Nextbestfoodprocessors.com

...oor Aris J. van Braam Vert. van A history of the Arab peoples ... Een geschiedenis van de Arabische volken by Albert Hourani ... . - London : Faber and Faber, 1991 Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Een geschiedenis van de arabische volken van Albert Hourani kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Hardcover, ISBN 9789025469542. Hourani beschrijft de geschiedenis van de landen waar het A ... Website: Intelligente volken spreken Arabisch - Historisch ... ... . Hourani beschrijft de geschiedenis van de landen waar het Arabisch de voertaal en de islam de meest beleden godsdienst is. Hij besteedt onder meer aandacht aan de sjiitische imams, de kaliefen, de Ottomaanse sultans, de koningen van Saoedi-Arabië, de mogols in India, de dynastie van Moehammad 'Ali in Egypte, de Hasjimieten van Irak en de 'Alawieten van Marokko. Deze zeer welkome 'geschiedenis' van de hand van de bekende en geachte historicus weerspiegelt belezenheid, inzicht en overzicht, en vult een lacune in de literatuur over de Arabische wereld en de verwevenheid met de islam vanaf circa 550 tot circa 1980. Het boek behandelt de wording van de islam en de islamitische samenleving, de Arabische moslimsamenlevingen van de 11e-15e eeuw, de ... Een geschiedenis van de Arabische volken | ISBN 9789025469542 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De taal komt oorspronkelijk van het Arabisch schiereiland. Daar was het de taal van de vele Arabische heidense stammen. Door de komst van de Islam in de 7e eeuw werd het Arabische rijk steeds groter. Met de islam kwam ook de Arabische taal naar deze landen. Volken die tot dan hun eigen taal en geloof hadden, namen de Arabische cultuur en taal over. De huidige volksopstanden in een groot deel van de Arabische wereld zijn niet goed te begrijpen zonder achtergrondkennis van de politieke geschiedenis van de regio. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben een turbulent verleden. De Arabische volken zijn veelal een speelbal van de wereldpolitiek geweest. Voor wie daar meer over wil weten, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Albert Hourani
DIMENSIE
4,1 MB
BESTANDSNAAM
Een geschiedenis van de arabische volken.pdf

OMSCHRIJVING

Hourani beschrijft de geschiedenis van de landen waar het Arabisch de voertaal en de islam de meest beleden godsdienst is. Hij besteedt onder meer aandacht aan de sjiitische imams, de kaliefen, de Ottomaanse sultans, de koningen van Saoedi-Arabië, de mogols in India, de dynastie van Moehammad 'Ali in Egypte, de Hasjimieten van Irak en de 'Alawieten van Marokko.Voorts schrijft hij over de opkomst en het geleidelijke verval van het Ottomaanse rijk, het daarna opkomende nationalisme, de slavernij, de positie van de vrouw en de trek van het platteland naar de stad. Daarbij weet hij zorgvuldig het evenwicht te bewaren tussen de specifieke aard van de verschillende landen en volken en de gemeenschappelijke Arabische cultuur.

Wil je het boek lezen?Een geschiedenis van de arabische volken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albert Hourani. Lezen Een geschiedenis van de arabische volken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN