Psychische klachten bij ouderen

Psychische klachten bij ouderen - Sophia Wang | Nextbestfoodprocessors.com

... Ouderen met psychische aandoeningen willen wij de kwaliteit bevorderen van diagnostiek en behandeling van kwetsbare ouderen met complexe problematiek waar psychische problemen en/of gedragsproblemen onderdeel van uitmaken en die gespecialiseerde ggz nodig hebben ... bol.com | Psychische klachten bij ouderen | 9789024409112 ... ... . Depressie bij ouderen is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. 2 tot 3% van de ouderen heeft een ernstige depressie. ... sociale en psychische factoren. Bij ouderen kan een depressie onder meer een lichamelijke oorzaak hebben, ... Haar klachten zijn dezelfde als de jaren daarvoor, maar toen vroeg ze er nauwelijks aandacht voor. Ouderen met een depressie hebben niet zozeer last van extreme somberheid. Hun stemmi ... Psychische problemen (bij ouderen) - UMCG ... . Bij ouderen kan een depressie onder meer een lichamelijke oorzaak hebben, ... Haar klachten zijn dezelfde als de jaren daarvoor, maar toen vroeg ze er nauwelijks aandacht voor. Ouderen met een depressie hebben niet zozeer last van extreme somberheid. Hun stemming is eerder mat en gelaten. Een depressie wordt bij ouderen vaak niet herkend. Dat komt omdat de klachten aan de leeftijd worden toegeschreven, maar ook omdat ze verschillen van die van jongere mensen met een depressie. Veel mensen krijgen in hun leven direct of indirect te maken met een delier oftewel delirium. Toch is deze aandoening nog niet zo bekend, terwijl kennis erover kan helpen bij een vroege signalering. Fonds Psychische Gezondheid beantwoordt vijf vragen over een delier. Bij een kwart van de zorgmedewerkers met psychische klachten is zeker dat deze voortkomen uit het werk, aldus Ten Arve. Bij de rest is het moeilijker vast te stellen. Bij oorlogsslachtoffers blijkt een divers beloop; een deel van de getraumatiseerden krijgt nooit psychiatrische klachten, een deel krijgt vlak na het trauma klachten die vaak later afnemen of geheel verdwijnen en een deel is aanvankelijk klachtenvrij en krijgt pas op oudere leeftijd klachten.11 Wat het meest voorkomt, is een wisselend beloop met langdurige klachten die bij perioden verergeren ... Bij alleenstaanden van 40 tot 65 jaar voelt 80% zich psychisch gezond. Bij jongere en oudere alleenstaanden is dat verschil iets kleiner, maar ook bij hen liggen de percentages ... Cijfers over psychische klachten bij jongeren zijn gebaseerd op het onderzoek Gezondheid en Welzijn van Scholieren. Bij ouderen boven 70 jaar uit een depressie zich eerder lichamelijk, bijvoorbeeld in moeheid of gewichtsverlies, dan in somberheid. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Annette Hegeman, psychiater in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. 70-plussers spreken minder over somberheid of schuldgevoelens, maar eerder over fysieke klachten als vermoeidheid, gebrek aan eetlust en pijn....

INFORMATIE

AUTEUR
Sophia Wang
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Psychische klachten bij ouderen.pdf

OMSCHRIJVING

Psychische klachten bij ouderen 1e druk is een boek van Sophia Wang uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024409112 Psychiatrische stoornissen komen op latere leeftijd frequent voor. In de huisartsenpraktijk en in het ziekenhuis bestaat een groot deel van de patiënten uit ouderen die zowel somatische als psychiatrische stoornissen hebben. In Psychische klachten bij ouderen wordt ingezoomd op de specifieke problematiek bij deze snel groeiende doelgroep in de (g)gz. Het geeft tips voor diagnostiek (waaronder een vijftien- en een dertigminuteninterview, en een overzicht van behandelmethoden. Met veel tips, trucs en casusbeschrijvingen is het geschikt voor verpleegkundigen, huisartsen, psychologen en psychiaters.Psychische klachten bij ouderen is de vertaling van de APA-titel DSM-5® Pocket Guide for Elder Mental Health.

Wil je het boek lezen?Psychische klachten bij ouderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sophia Wang. Lezen Psychische klachten bij ouderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN