Nucleaire geneeskunde

Nucleaire geneeskunde - Wim van den Broek | Nextbestfoodprocessors.com

...fdeling Beeldvorming. De afdeling Beeldvorming is ontstaan uit het samengaan van de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde ... Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde ... . De afdeling zorgt voor diagnostiek met behulp van de modernste beeldvormende technieken. Alle vormen van conventioneel röntgenonderzoek, magneetresonantie (MRI), nucleaire diagnostiek, echografie, Een gammacamera is een detectieapparaat voor gammastralen waarbij ook de plaats, waar het gammafoton de detector raakt, wordt geregistreerd. Gammacamera's worden gebruikt in de nucleaire geneeskunde.. Werking. Een gammacamera bestaat uit een groot plat scintillatiekris ... Nucleaire Geneeskunde | Jeroen Bosch Ziekenhuis ... . Gammacamera's worden gebruikt in de nucleaire geneeskunde.. Werking. Een gammacamera bestaat uit een groot plat scintillatiekristal van b.v. natriumjodide, dat zichtbaar licht-fotonen uitzendt wanneer het door een gammafoton wordt getroffen. Verpleegafdeling Nucleaire geneeskunde. Op de verpleegafdeling van Nucleaire geneeskunde worden patiënten behandeld met schildklierkanker of een te snel werkende schildklier. Hiervoor krijgen zijn een dosis radioactief jodium. Deze dosis is hoger dan dat wij voor nucleair geneeskundig onderzoek gebruiken. Nucleaire geneeskunde onderzoekt hoe goed of slecht organen zoals hart, nieren en lever functioneren. De nucleair geneeskundigen werken met beeldvormende technieken en radioactieve stoffen om een diagnose te stellen of een behandeling uit te voeren. De Nucleaire Geneeskunde biedt vele mogelijkheden om nauwkeurigere onderzoeken te doen. Bijvoorbeeld bij hart- en vaatziekten of hersenaandoeningen. Maar ook op het gebied van kanker: prostaatkanker en eventuele uitzaaiingen kunnen snel en accuraat in beeld worden gebracht. De afdeling nucleaire geneeskunde is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling met behulp van radioactieve stoffen. Voor het stellen van een diagnose wordt in de meeste gevallen via een ader in de arm een radioactieve stof ingespoten....

INFORMATIE

AUTEUR
Wim van den Broek
DIMENSIE
8,74 MB
BESTANDSNAAM
Nucleaire geneeskunde.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Nucleaire geneeskunde' worden alle aspecten van de nucleaire geneeskunde behandeld: onderzoek en therapie met behulp van radioactieve verbindingen, de bereiding van radioactieve verbindingen, de benodigde apparatuur en stralingsbescherming van patiënt en personeel. In deze uitgave zijn recente ontwikkelingen binnen nucleaire geneeskunde verwerkt, zoals PET/CT en SPECT/CT. Geheel nieuw is een hoofdstuk over de toepassingen, uitvoering en interpretatie van PET/CT (hoofdstuk 5). De systematische indeling van het boek maakt het lezen buitengewoon gemakkelijk. Alle onderwerpen in 'Nucleaire geneeskunde' zijn beschreven vanuit de Nederlandse situatie, waarbij ruime aandacht is besteed aan de van toepassing zijnde wetgeving. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor MBB'ers (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen) in opleiding, maar daarnaast ook voor afgestudeerde MBB'ers die zich willen specialiseren op het gebied van de nucleaire geneeskunde. Voor medisch specialisten in opleiding en studenten technische geneeskunde is het boek een goede introductie. Voor basisartsen en huisartsen is het een zeer handig naslagwerk. 'Nucleaire geneeskunde' maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. De auteurs zijn allen werkzaam in ziekenhuizen in Nederland en België.

Wil je het boek lezen?Nucleaire geneeskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim van den Broek. Lezen Nucleaire geneeskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN