Het Didactische Werkvormenboek

Het Didactische Werkvormenboek - Piet Hoogeveen | Nextbestfoodprocessors.com

...k. ... In dit overzicht van werkvormen volgen we de pragmatische indeling voorgesteld in het boek 'Leren en onderwijzen - Inleiding tot de algemene didactiek' van Roger Standaert, Firmin Troch, Inge Peeters en Stef Piedfort (uitgeverij Acco) ... Het Didactische Werkvormenboek | Gratis boeken downloaden ... ... . Het didactische werkvormenboek biedt (toekomstige) docenten een schat aan mogelijkheden om effectief en attractief les te kunnen geven aan hun leerlingen. Een boek vanuit de praktijk voor de praktijk! Auteurs Piet Hoogeveen studeerde na de opleiding tot docent basisonderwijs onderwijskunde aan de universiteit van Groningen. Het is namelijk veel lastiger om dat later te doen. Bij veel van de in dit artikel beschreven IDEEën is dat organisatieaspect erg belangrijk. De hier beschreven IDEEën over online activerende werkvormen zijn in drie categorieën ingedeel ... Het didactische werkvormen boek - Wij-leren.nl ... . Het is namelijk veel lastiger om dat later te doen. Bij veel van de in dit artikel beschreven IDEEën is dat organisatieaspect erg belangrijk. De hier beschreven IDEEën over online activerende werkvormen zijn in drie categorieën ingedeeld. Het betreft online werkvormen waarin: Verschillende didactische werkvormen Er zijn meerdere manieren om te zorgen dat jouw leerlingen de leerstof blijven onthouden. Je moet er wel aan denken dat het voor jou prettig moet zijn om deze les te geven. Er zijn vijf verschillende soorten didactische werkvormen. Instructievorm Het didactische werkvormenboek biedt (toekomstige) docenten een schat aan mogelijkheden om effectief en attractief les te kunnen geven aan hun leerlingen. Een boek vanuit de praktijk voor de praktijk! Auteurs Piet Hoogeveen studeerde na de opleiding tot docent basisonderwijs onderwijskunde aan de universiteit van Groningen. Het didactische werkvormenboek biedt daarvan een overzicht en legt het verband met de theorie. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel biedt de nodige achtergrondinformatie. Zo komt de relatie tussen didactische werkvormen en pedagogisch handelen aan bod, en wordt besproken welke werkvormen op welk moment het beste kunnen worden ingezet....

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Hoogeveen
DIMENSIE
4,27 MB
BESTANDSNAAM
Het Didactische Werkvormenboek.pdf

OMSCHRIJVING

In dit handboek staan didactische werkvormen centraal. Iedere les staan docenten voor de vraag welke werkvormen zij zullen inzetten. Daarbij moet de gekozen werkvorm niet alleen aansluiten bij het onderwerp, maar ook recht doen aan de verschillen tussen leerlingen. Hiertoe staat hun een grote diversiteit aan werkvormen ter beschikking. Het didactische werkvormenboek biedt daarvan een overzicht en legt het verband met de theorie.Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel biedt de nodige achtergrondinformatie. Zo komt de relatie tussen didactische werkvormen en pedagogisch handelen aan bod, en wordt besproken welke werkvormen op welk moment het beste kunnen worden ingezet. Deel twee geeft vervolgens een uitputtend overzicht van de verschillende soorten didactische werkvormen. Deze worden stuk voor stuk beschreven en toegelicht, waarbij telkens zowel de sterke als de zwakke kanten van de betreffende werkvorm worden benoemd. Ten slotte vat een alfabetisch overzicht de belangrijkste eigenschappen van de besproken werkvormen nog eens samen.Het didactische werkvormenboek is bedoeld voor alle HBO-studenten die in hun professionele loopbaan te maken krijgen met lessituaties. Met name is het toegespitst op de diverse lerarenopleidingen en de opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast is het boek ook geschikt voor studenten onderwijskunde en onderwijspedagogiek. Piet Hoogeveen studeerde onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is hij werkzaam aan het Instituut voor Leraar en School (ILS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.Jos Winkels was na zijn studie onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen actief in het onderwijs. Vervolgens werkte hij als docent onderwijskunde in Nijmegen en Tilburg. Thans werkt hij als wetenschappelijk medewerker bij het de Citogroep in Arnhem.

Wil je het boek lezen?Het Didactische Werkvormenboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Hoogeveen. Lezen Het Didactische Werkvormenboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN