Docenten Coachen

Docenten Coachen - Fonderie | Nextbestfoodprocessors.com

...ewerker, collega of team - coachee of coachees - helpt werkgerelateerde doelen te verwezenlijken en zich verder helpt te ontwikkelen ... Coachen in het onderwijs - Docenten-Coaching ... . Als coach help je de ander leren. Niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. Hierdoor ben je in staat het zelfreflecterende en zelfsturende vermogen van de coachee(s) optimaal te stimuleren. Didactisch Coachen van beginnende docenten Didactiek /// Tekst Margriet Groothuis en Peter Meijer Feedback waar je wat mee kunt (4) In drie eerdere artikelen (maart/april/mei 2010) heeft u kunnen lezen hoe Didactisch Coachen van leerlingen in zijn werk gaat, wat de meerwaarde ervan is en hoe de methode op school geïntroduceerd kan worden. In dit Coachen op de vijf rollen van de leraar is een praktische steun voor coaches die leraren begeleiden in de eerste periode va ... Docenten - De Academie voor Coaching en Counselling ... . In dit Coachen op de vijf rollen van de leraar is een praktische steun voor coaches die leraren begeleiden in de eerste periode van hun loopbaan.Startende leraren hebben vaak moeite de rode draad in het lesgeven te ontdekken en behoefte aan begeleiding en coaching. De post-hbo Opleiding tot Coach bij Windesheim in Zwolle leer je op een persoonlijke en professionele manier coachen. Met methodes als oplossingsgericht coachen, provocatief coachen, NLP en systematisch coachen. Leren coachen met jezelf als belangrijkste instrument! De bellengrafiek geeft de docent twee bronnen van informatie die hem of haar helpen bij het coachen van leerlingen. Ten eerste zie je de positie en omvang van elke bel in de verschillende zones van de Motivatiematrix. Hoe groter de bel, hoe harder de leerling meent te werken voor dit vak. "De coachende docent is bij ons op school binnen een jaar onmisbaar geworden" vertelt Mariska Maas van het Kennemer College. Sinds begin dit schooljaar werkt het Kennemer College Beroepsgericht in de eerste klassen met gepersonaliseerd leren volgens Kunskapsskolan, een in Zweden ontwikkeld onderwijsmodel dat ook in Nederland volop in de belangstelling staat. Didactisch coachen Lia Voerman, adviseur Universiteit Utrecht, ontwikkelaar methode 'Didactisch Coachen' en eigenaar V&F Onderwijsconsult. Wat zijn belangrijke coachingsvaardigheden voor jou als docent? Hoe, wanneer en op welke niveaus geef je je leerlingen feedback?...

INFORMATIE

AUTEUR
Fonderie
DIMENSIE
11,18 MB
BESTANDSNAAM
Docenten Coachen.pdf

OMSCHRIJVING

Docenten Coachen 2e druk is een boek van Fonderie uitgegeven bij Nelissen. ISBN 9789024414512 Dit boek gaat over het coachen van leidinggevenden en docenten in het onderwijs. Het eerste deel gaat over coaching als begeleidingsvorm in het onderwijs. In dit deel zijn de specifieke kenmerken van deze vorm van begeleiding omschreven en verduidelijkt. In deel 2 schrijven verschillende auteurs over het coachen van onder meer: schoolleiders en leraren, herintreders in het onderwijs en studenten tijdens hun stages. Elk hoofdstuk sluit af met (reflectie)vragen.

Wil je het boek lezen?Docenten Coachen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fonderie. Lezen Docenten Coachen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN