Het organiseren van logistieke beheersing

Het organiseren van logistieke beheersing - W. Ploos-van Amstel | Nextbestfoodprocessors.com

...n en kapitaalgebruik te voldoen aan de behoeften van de markt ... Informatie over het bedrijf - TT Logistiek ... .Tevens rekent men ook de omgekeerde goederenstroom reverse logistics tot ... Logistiek is het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom, en de wetenschap hierover. Dit begint vanaf de ontwikkeling en inkoop van een product, via productie en distributie naar de eindafnemer, en heeft als doel om tegen optimale kosten en kapitaalgebruik te voldoen aan de behoeften van de markt. Het nemen van die beslissingen leidt er daarom niet zonder ... (PDF) Het organiseren van logistieke beheersing ... . Het nemen van die beslissingen leidt er daarom niet zonder meer toe dat producten op tijd voor de klant beschikbaar zijn. Logistieke beheersing is gericht op het realiseren van de noodzakelijke afstemming. Sommige ondernemingen organiseren de logistieke beheersing centraal in een logistieke afdeling met een logistiek manager. Logistieke beheersing Week 1 logistieke beheersing Logistiek Wat is logistiek? Aan - en afvoer van goederen en capaciteiten ten behoeve van een transformatieproces. Voorbeelden transformatieprocessen: - Productie, onderhoud, ontwerp, transport - Zorgprocessen in een ziekenhuis - Administratie, software, bankier. Logistiek concept Figuur 1.2. Het werkterrein van procesmanagement Zowel interne beheersing als de optimalisatie van de bedrijfsvoering maken deel uit van een procesgerichte visie op het managen van organisaties. Beide onderdelen vormen een eigen, maar ook samenhangend geheel binnen het vakgebied procesmanagement. Dit wordt geïllustreerd in figuur 1.3. Het logistieke aspect voor de beheersing van de personenstromen, is ook zeker niet nieuw. Kijkend naar het ontwerp van het Colloseum in Rome (maar ook andere grote theaters en arena's uit het verleden) laten duidelijk de voorzieningen voor het publiek zien. Logistiek is, zoals gezegd, meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase. Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase. Jhr. Walther Ploos van Amstel is een Nederlands bedrijfseconoom, lector City Logistiek, logistiek adviseur en house-deejay.. Loopbaan. Walther Ploos van Amstel is een van de vier zonen van hoogleraar in de logistiek Rien Ploos van Amstel, en telg van het Ploos van Amstel-geslacht.Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Het organiseren van logistieke beheersing. [W Ploos van Amstel] Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create lists, bibliographies and rev...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Ploos-van Amstel
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Het organiseren van logistieke beheersing.pdf

OMSCHRIJVING

Logistiek lijkt vanzelfsprekend. Ervaring leert dat het vaak anders loopt: uitverkochte producten, overtollige voorraden en de hele dag wachten op de meubelleverancier.Medewerkers nemen beslissingen over voorraden, transport, productie en inkoop. Deze beslissingen worden in verschillende afdelingen genomen met elk hun eigen belangen. Het nemen van die beslissingen leidt er daarom niet zonder meer toe dat producten op tijd voor de klant beschikbaar zijn. Logistieke beheersing is gericht op het realiseren van de noodzakelijke afstemming. Sommige ondernemingen organiseren de logistieke beheersing centraal in een logistieke afdeling met een logistiek manager. Andere ondernemingen kiezen voor een decentrale logistieke organisatie.Het onderzoek, vanuit organisatiekundig perspectief, laat zien dat logistiek managers niet altijd slagen in het verbeteren van logistiek. Ondernemingen met een logistiek manager verbeterden aanvankelijk hun logistiek. Later ver-slechterden de logistieke prestaties echter weer. Het onderzoek biedt daarom een alternatief model dat logistiek managers kan helpen succesvol te zijn.

Wil je het boek lezen?Het organiseren van logistieke beheersing in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Ploos-van Amstel. Lezen Het organiseren van logistieke beheersing Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN