De cottage-tuin

De cottage-tuin - Richard Bird | Nextbestfoodprocessors.com

... we twee typen cottage-tuin onderschei­ den: - Als de cottage dichtbij de weg lag, had je een smalle voortuin, omringd ... Cottage Tuinen - Recensies ... . door een haag of hekwerk; de rest van de ruimte werd ingenomen door bloe­ men. De cottage-tuin een itispiretiebron voor de natuurrijke tuin met diepe historische wortels dee12 Jan-Jaap Boehle Sommige auteurs zagen de cottage­ ruin als toevluchtsoord voor ouderwet­ se planten die uit de Victoriaanse tuin waren verbannen of als een inspiratie­ bron voor tuinontwerpen. William Robinson . De belangrijkste van deze schrijvers 4-mei-2015 - In een landelijke omgeving komt de cottagetuin he ... De cottage-tuin - NRC ... . William Robinson . De belangrijkste van deze schrijvers 4-mei-2015 - In een landelijke omgeving komt de cottagetuin het best tot zijn recht. Typisch zijn de overweldigende en ietwat chaotische bloe... De Cottage Tuin Contactpersoon: Thérèse de Vries en Kazumi MakinoSpecialiteiten: Planten voor weelderig bloeiende borders en sfeervolle schaduwtuinen; bijzondere soorten voor kleine tuinen en plantenverzamelaars.AdresHoge Raam 1aNL-5268 KK HelvoirtTel+31 411 622634Fax+31 411 622634E-mailinfo... De Engelse tuin of cottagetuin is een romantische, vaak landelijk gelegen liefhebberstuin vol bloemen, als een soort persoonlijk paradijsje bij de woning. Prachtige Engelse tuinen zoals Sissinghurst en Hidcote Manor zijn heel inspirerend als je deze sfeer in je eigen tuin wilt creëren....

INFORMATIE

AUTEUR
Richard Bird
DIMENSIE
12,23 MB
BESTANDSNAAM
De cottage-tuin.pdf

OMSCHRIJVING

De voordeur omrankt door kamperfoelie, stokrozen voor de vensters, een slingerend pad omzoomd door overgroeiende borders met lavendel, pronkerwten, madeliefjes, muurbloemen, pioenrozen en ouderwetse rozen: de cottage-tuin wordt vaak ideaal voorgesteld als een paradijs van geurende bloemen. Deze tuinstijl heeft een bijzonder plekje in het hart van iedere tuinminnaar, omdat hij de geest oproept van een lang vervlogen tijdperk van landelijke onschuld. INSPIREREND EN SUGGESTIEF In dit boek wordt de ontwikkeling nagegaan van de cottage-tuin, van eenvoudig groentetuintje tot een weelderige ruimte vol bloemenpracht. Een combinatie van veel informatie en schitterende foto's doet de specifieke genoegens van een echte cottage-tuin alle eer aan. Christopher Lloyd en Richard Bird benutten hun grote kennis op het gebied van de tuinkunst en het tuinieren om te laten zien wat een echte cottage-tuin is. Zij tonen aan dat het een tuin is waarin weliswaar gewerkt moet worden, maar die dan ook even produktief verrukkelijk is. De verschillende soorten cottage-tuinplanten komen uitgebreid aan de orde: van keukenkruiden tot planten en struiken voor bijen en vlinders. Tevens worden de typische, structurele kenmerken gedetailleerd besproken, zoals grindpaden, houten toegangshekken, rustieke prielen en smalle greppels en slootjes. PRAKTISCH EN INFORMATIEF Met behulp van inspirerende foto's en gedetailleerde plattegronden laten de schrijvers ook zien hoe planten, tuinstructuren en andere elementen, zoals water en levende have, op tal van manieren kunnen worden gecombineerd om uiterst aantrekkelijke, steeds veranderende en praktische cottage-tuinen te creëren. Of u nu een weelderige bloementuin wenst, vol met anjers en madeliefjes, sleutelbloemen en riddersporen, of een arbeidsintensieve tuin met zacht fruit en oogstgewassen, eenden en een kippenren, in dit boek zult u iets vinden naar uw smaak en idee van de cottage-tuin.

Wil je het boek lezen?De cottage-tuin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard Bird. Lezen De cottage-tuin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN