Lateraal denken voor managers

Lateraal denken voor managers - Edward de Bono | Nextbestfoodprocessors.com

...e werking: het vermogen van de geest om verbindingen tussen dingen te maken ... Sneller creatief denken: iedereen kan het! - Frankwatching ... . Dit brengt ons tot Edward de Bono. De Bono, een Maltese bioloog, gebruikte de term 'lateraal denken' voor het eerst in het midden van de jaren '60. De zes actiestappers van Edward De Bono. Edward De Bono (geboren in 1933) is mijn held als het gaat om creatief denken. Hij heeft talloze boeken geschreven waarvan De zes denkhoeden waarschijnlijk de meest bekende is. Ook de term lateraal denken is van hem. Lateraal denken staat voor het an ... Lateraal denken voor managers - Te koop | 2dehands.be ... . Ook de term lateraal denken is van hem. Lateraal denken staat voor het anders ordenen van de informatie die je over een vraagstuk hebt. Lateraal denken. Proberen problemen op te lossen door middel van onorthodoxe of ogenschijnlijk onlogische methoden. Uitvinder Edward de Bono (red: niet geheel zeker), die dit beginsel heeft toegepast op tientallen moeilijke situaties, management inbegrepen, geeft als doel: 'genereren van nieuwe ideeën en ontsnappen aan de oude'. Als manager, maar ook als beleidsmedewerker, ... Online cursussen voor (aankomende) managers op zustersite Leren.nl. ... leidinggeven is een stijl van leidinggeven waarin de leidinggevende de medewerkers voortdurend uitnodigt om mee te denken, mee te praten en soms ook mee te beslissen. Lateraal Denken rust je uit met praktische tools om je denken uit te dagen. Het is een gestructureerde aanpak die wereldwijd werkt. Deze training is voor directies, managers, professionals, facilitators en adviseurs die de organisatie op een hoger innovatieniveau willen brengen. Opzet voor het programma (20:30 tot 22:00) Doel van de brainstorm: vinden van kernwoorden of titel voor boek over oplossing(en) voor de stokkende samenwerking tussen professionals en managers in de gezondheidszorg. 1) klein voorstelrondje 2) ... Naar mijn idee vormt deze methode echt de basis van lateraal denken van de Bono. Lateraal denken (of lateral thinking) is een model dat ooit door Edward de Bono is bedacht. Het gaat erom zo te denken dat je van stap A niet noodzakelijkerwijs bij B uitkomt, maar dat er ook nog een zijpad tussen A en C bestaat. Bij lateraal denken herorden je bestaande informatie waardoor nieuwe informatie ontstaat. Omdenken, iets van een andere kant bekijken, de out-of-the-box-benadering, herkaderen … allemaal voorbeelden van lateraal denken. Ga maar eens op je kop staan, dan ziet de wereld er heel anders uit. Hoofdstuk!I:!Over!denken!geschreven!) Parallel)denken)is)dus)één)van)demogelijkedenkmethoden.)Er)zijn)er)meer)denkmethoden.)En) daarvoor)vraagt)De)Bonoaandacht.)Hij ......

INFORMATIE

AUTEUR
Edward de Bono
DIMENSIE
3,75 MB
BESTANDSNAAM
Lateraal denken voor managers.pdf

OMSCHRIJVING

Lateraal denken voor managersCreativiteit is zo'n essentieel onderdeel van de gereedschapskist van de manager, dat ze niet langer aan h et toeval of de begaafde amateur kan worden overgelaten. Edward de Bono, pionier in de toepassing van lateraal denken, maakt in dit boek duidelijk hoe hij creativitéit en lateraal denken ziet samenwerken in het managementproces om nieuwe producten en nieuwe ideeën te ontwikkelen, en tot nieuwe benaderingen te komen voor probleemoplossing, organisatie en toekomstige planningsalternatieven. Door creativiteit van mystiek te ontdoen en te behandelen als een duidelijk proces dat met behulp van specifieke technieken kan worden geleerd, beoefend en toegepast, laat hij zien hoe lateraal denken met verbazend resultaat kan samengaan met traditioneel onderwijs en traditionele managementmethoden.

Wil je het boek lezen?Lateraal denken voor managers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edward de Bono. Lezen Lateraal denken voor managers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN