Vlaanderen in de middeleeuwen

Vlaanderen in de middeleeuwen - David Nicholas | Nextbestfoodprocessors.com

...se oorsprong waren. Aan het einde van de Romeinse periode werden ze veroverd door de Germaanse Franken bij de Volksverhuizing in de Lage Landen ... Schooltv: Programma - De Middeleeuwen ... .. De naam Vlaanderen dook voor het eerst op in 358, toen de Franken het ... Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Middeleeuwen. Het grondgebied van het huidige Vlaanderen was in de middeleeuwen verdeeld over meerdere feodale staten. De voornaamste waren h ... Vlaanderen in de middeleeuwen eBook door David Nicholas ... ... . Middeleeuwen. Het grondgebied van het huidige Vlaanderen was in de middeleeuwen verdeeld over meerdere feodale staten. De voornaamste waren het Graafschap Vlaanderen in het westen, het Hertogdom Brabant in het centrum en het Graafschap Loon in het oosten; het laatste werd in 1367 bij het Prinsbisdom Luik gevoegd. Het Graafschap Vlaanderen viel onder de Franse Kroon, terwijl het overige deel ... Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa. Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa. De Vlamingen hebben al een stugge verhouding met de Franse taal en cultuur sinds Vlaanderen in de vroege middeleeuwen onder Frans bewind kwam. Bovendien bestaat er een groot verschil tussen de manier waarop de Vlamingen naar de Walen of naar de Fransen kijken. De steeds toenemende handel was niet meer mogelijk zonder muntgeld en kredieten. Bij de uit Italië afkomstige Lombarden, die zich vestigden in heel Europa, kon men geld lenen tegen onderpand. Economie in de middeleeuwen In de middeleeuwen spelen zich economische processen af: er zijn producten en consumenten er er wordt handel gedreven. Vl...

INFORMATIE

AUTEUR
David Nicholas
DIMENSIE
9,62 MB
BESTANDSNAAM
Vlaanderen in de middeleeuwen.pdf

OMSCHRIJVING

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa. De geschiedenis van middeleeuws Vlaanderen is de rode draad doorheen de lange academische carrière van de gerenommeerde Amerikaanse historicus David Nicholas. Veertig jaar lang deed hij diepgravend onderzoek over het economisch en politiek belang van de regio. Dat levenswerk resulteerde in dit erudiete boek. Nicholas schetst een levendig portret van het Vlaanderen tussen de zesde en de vijftiende eeuw. Aan de hand van ontelbare primaire bronnen en met een open geest kijkt hij met een hedendaagse bril naar deze tumultueuze tijdspanne in onze geschiedenis.Dit internationaal standaardwerk wordt heruitgegeven in het Engels en zal eindelijk ook verkrijgbaar zijn in het Nederlands.

Wil je het boek lezen?Vlaanderen in de middeleeuwen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Nicholas. Lezen Vlaanderen in de middeleeuwen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN