Puriteinse klassieken - Op leven en dood

Puriteinse klassieken - Op leven en dood - John Owen | Nextbestfoodprocessors.com

...d (Hardcover). Dit boek bevat drie waardevolle, praktisch-geestelijke verhandelingenvan John Owen over de strijd ... Op leven en dood | Boeken ... ... Puriteinse klassieken - Op leven en dood. Dit boek bevat drie waardevolle, praktisch-geestelijke verhandelingen van John Owen over de strijd tegen de... Op leven en dood - John Owen - 9789402904789 - Dit boek bevat drie waardevolle, praktisch-geestelijke verhandelingen van John Owen over de strijd tegen de zonde: 'De verzoekingen', 'De inwonende zonde' en 'De doding van de zonde'. De inleiding, verzorgd door prof. Dr. A. Baars, beschrijft Edwards visie op opwekking, schetst zijn leven en b ... bol.com | Puriteinse klassieken artikelen kopen? Kijk snel! ... . De inleiding, verzorgd door prof. Dr. A. Baars, beschrijft Edwards visie op opwekking, schetst zijn leven en brengt de dogmatische en praktisch geestelijke thema's die in de gekozen preken aan de orde komen met elkaar in verband. Dit boek van Edwards is ...

INFORMATIE

AUTEUR
John Owen
DIMENSIE
10,43 MB
BESTANDSNAAM
Puriteinse klassieken - Op leven en dood.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek bevat drie waardevolle, praktisch-geestelijke verhandelingen van John Owen over de strijd tegen de zonde: De verzoekingen, De inwonende zonde en Het doden van de zonde. Owens moeizame schrijfstijl maakt deze werken niet zo makkelijk toegankelijk. Daarom is de leesbaarheid ervan vergroot door alleen de belangrijkste geestelijke lessen letterlijk te vertalen. De meer theoretische beschouwingen van Owen zijn samengevat, waarbij zo dicht mogelijk bij zijn taalgebruik is aangesloten. In de inleiding wordt het leven van Owen en zijn visie op het overwinnen van zonde en verzoeking beschreven. Owens analyse van de macht van de boze en van de kracht van de zonde is scherp. De kennis van deze kracht is in onze tijd dringend nodig, nu de verzoekingen vele zijn en de ernst van de zonde wordt afgevlakt. Niet minder belangrijk is de remedie die Owen aanreikt: de reinigende kracht van het bloed van Christus en de heiligende werking van de Geest. Vertaald, bewerkt en ingeleid door prof. dr. A. Baars. John Owen (1616-1683) is de bekendste puriteinse theoloog. Hij was vele jaren predikant en vanaf 1651 vicekanselier van de universiteit van Oxford. Owen schreef vele wetenschappelijke en praktische werken, onder andere Het werk van de Heilige Geest en een omvangrijk commentaar op de brief aan de Hebreeën. Dit is het tweede deel in de serie Puriteinse Klassieken.

Wil je het boek lezen?Puriteinse klassieken - Op leven en dood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Owen. Lezen Puriteinse klassieken - Op leven en dood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN