Hendrik Petrus Berlage - Het complete werk.

Hendrik Petrus Berlage - Het complete werk. - S. Polano | Nextbestfoodprocessors.com

... Petrus Berlage, Het Complete werk, Amsterdam 1987, p ... servies - Hendrik Petrus Berlage ... .73-77, p.322. Realized: 1915-1916: Category: Wonen: Show on map : Three blocks of worker's housing. The so-called 'Berlage blocks' form the southern boundary of Javaplein. They were among the first dwellings built for ... Het RKD beheert, behoudt, onderzoekt en ontsluit kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek. S. Polano, Hendrik Petrus Berlage. Het complete werk, Alphen aan de Rijn 1988, p. 220. ... Hendrik Petrus Berlage het complete werk | Boeken algemeen ... ... . Het complete werk, Alphen aan de Rijn 1988, p. 220. Polano verwijst naar een aantal publicaties waaronder een biografie die van Van Loghem geschreven heeft in 1915 over Berlage en naar een werk van Berlage Schoonheid in samenleving uit 1919. 6!G. Paperback, 1988, 265 pagina's, Nederlands, Zeer goed Hendrik Petrus Berlage Hendrik Petrus Berlage: H.P. Berlage.Afkomstig uit Bouwkundig Weekblad Architectura, [55e jaargang], nr. 33 (18 augustus 1934): p. 338 ... Meer werk van deze maker (opus 63) Berlage, Hendrik Petrus Vormgeving. 1900. 2 luchters en ... Architectura. Orgaan van het Genootschap Architectura et Amicitia. Berlage, Hendrik Petrus Grafische vormgeving. 1905. armstoel Berlage, Hendrik Petrus Vormgeving. 1907. beker ... Hendrik Petrus Berlage, het complete werk. Uitgegeven door Atrium te Alphen aan den Rijn. Priester, S. (2004) Architect Theodor Sanders. Ons Amsterdam. De ontwerpen van architect Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) waren bezield van idealen. Zijn gebouwen moesten 'het verlangen naar broederschap' onder de mensen uitdrukken. Meestal echter moest hij zich aanpassen aan de wensen van zijn opdrachtgevers. En dat kwam zijn werk wel ten goede. Wie zich de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog voor de geest probeert […] Hendrik Petrus Berlage. Het Complete Werk van Architectuur en Bouwkunst. Ontwerpen en Beschrijvingen in woord en beeld. Vorige. Volgende . Redactie bibliotheek: Christ Stoffelen Werkgroep documentatie en archief. Kerk en geloof . Bibliotheek. Boeken op onderwerp, een selectie.. Sociaal en economie;...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Polano
DIMENSIE
9,23 MB
BESTANDSNAAM
Hendrik Petrus Berlage - Het complete werk..pdf

OMSCHRIJVING

Over weinig Nederlandse bouwmeesters is in binnen- en buitenland zoveel gesproken en geschreven als over Hendrik Petrus Berlage. Weinigen zijn er wier geschriften en ideeën over bouwkunst en stedebouw zo veelvuldig zijn aangehaald. Weinigen van wie bestaande werken zo dikwijls in allerleisoortige publikaties zijn afgebeeld en van wie zelfs de nimmer uitgevoerde ontwerpen zoals het Leninmausoleum roem verwierven. Toch zal zowel de vakman als de geïnteresseerde leek in bibliotheek of boekhandel vergeefs zoeken naar een compleet oeuvre-overzicht van deze grote bouwmeester van wie men in gemoede mag zeggen dat hij evenzeer de geest van een kunstenaar bezat als die van een wetenschapsman. En die met recht "de vader van de moderne bouwkunst in Nederland" wordt genoemd.Met het thans voor u liggende werk heeft Sergio Polano meer gedaan dan in die leemte voorzien. De uitgave is meer dan een rijk geïllustreerd en geannoteerd, chronologisch en analytisch beeldverslag van Berlages werk. Met Het complete werk is door de bijdragen van Italiaanse en Nederlandse deskundigen, door de opname van de integrale tekst van de beroemde lezing die Berlage in 1923 voor de Sorbonne hielden door de toevoeging van een catalogus van zijn geschriften, een uitgebreide bibliografie en een uniek arsenaal van meer dan 400 afbeeldingen, een naslagwerk ontstaan, onmisbaar voor wie de bouwkunst van Berlage en die van latere door hem beïnvloede generaties, wil bestuderen.

Wil je het boek lezen?Hendrik Petrus Berlage - Het complete werk. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Polano. Lezen Hendrik Petrus Berlage - Het complete werk. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN