De prudente tandarts

De prudente tandarts - M. Nuy | Nextbestfoodprocessors.com

... de Geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum St ... Studystore | De prudente tandarts ethische reflctie in de ... ... . Radboud te Nijmegen. De heldere uitleg in dit boek over psychopathologie in de tandartspraktijk, geïllustreerd met een gevarieerde casuïstiek, stelt tandartsen in staat veelvoorkomende psychopathologische aspecten tijdig te onderkennen. Zo kunnen hiermee gerelateerde problemen in de praktijk worden voorkomen - bij patiënt én behandelaar. De prudente tandarts 9789066654570. Koop dit boek tweedehands via booknext.nl, een markt ... Boek: De prudente tandarts - Geschreven door G.J. Truin ... . Koop dit boek tweedehands via booknext.nl, een marktplaats met 35.000 Boeken. Boek niet goed, stuur het terug. Ben je op zoek naar. Zo goed als nieuw Verzenden. € 26,99 Vandaag Topadvertentie. Bezoek website Vandaag. Booknext Amersfoort Bezoek website. De prudente tandarts is de practicus die bekwaam en met zorg en wijsheid zijn of haar praktijk voert. Ten tijde van het schrijven van dit boek waren Dr. Marius Nuy en Dr. Bert Gordijn als respectievelijk ethicus en filosoof verbonden aan de afdeling Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen....

INFORMATIE

AUTEUR
M. Nuy
DIMENSIE
12,29 MB
BESTANDSNAAM
De prudente tandarts.pdf

OMSCHRIJVING

De prudente tandarts 1e druk is een boek van M.H.R. Nuy uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789066654570 Dit leerboek over tandheelkundige ethiek is het eerste in zijn soort. Het is geschreven aan de hand van hoe in het huidige curriculum van de opleiding tandheelkunde in Nijmegen aspecten van ethiek aan de orde komen. Zorgbieden staat ten dienste aan mensen. Dit betekent dat de wetenschappelijke deskundigheid en vaardigheden het nooit kunnen stellen zonder respect, vertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Wanneer daar geen aandacht voor is, versmalt dat het handelen tot een technisch en routinematig handelen. Die aandacht is in de zorg een permanente noodzaak.Een tandarts is en wordt geen ethicus. Het is daarom de verantwoordelijkheid van het onderwijs te voorzien in goede basiskennis van het vak ethiek. Concrete morele vraagstukken vereisen een methodische uiteenzetting over hoe men in de praktijk, vaak als solist, deze morele problemen tijdig kan onderkennen en analyseren en hoe men op basis van argumenten een verantwoorde beslissing kan nemen. Dat is in het belang van de patiënt, maar niet minder in het belang van de tandarts.De prudente tandarts is de practicus die bekwaam en met zorg en wijsheid zijn of haar praktijk voert.

Wil je het boek lezen?De prudente tandarts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Nuy. Lezen De prudente tandarts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN