Hoofdzaken van het bestuursrecht

Hoofdzaken van het bestuursrecht - F.C.M.A. Michiels | Nextbestfoodprocessors.com

...uursrecht van Felix Cornelis Maria Anthonius Michiels Hoofdzaken van het bestuursrecht is een ideale uitgave voor wie kennis wil maken met dit rechtsgebied ... Boek: Hoofdzaken van het bestuursrecht - Geschreven door F ... ... . Het gaat over de organisatie en de bevoegdheden van het openbaar bestuur tot de normen waaraan het bestuur zich moet houden en rechtsbescherming voor de burger. Hoofdzaken van het bestuursrecht 9789013150735. Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . Geen risico met vooraf betalen want wi Hoofdzaken van het bestuursrecht is dan ook primair bedoeld voor de eerste fase van ... Samenvatting Hoofdzaken van het bestuursrecht - Stuvia ... .000 Tweedehands studieboeken . Geen risico met vooraf betalen want wi Hoofdzaken van het bestuursrecht is dan ook primair bedoeld voor de eerste fase van de universitaire of hbo rechtenstudie. Maar het is als naslagwerk minstens zo bruikbaar voor rechters, advocaten en andere in de praktijk werkzame juristen die (nog) niet in het bestuursrecht zijn gespecialiseerd. Koop Hoofdzaken van het bestuursrecht van Michiels, F.C.M.A. met ISBN 9789013150735. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Hoofdzaken van het bestuursrecht, geschreven door F.C.M.A. Michiels. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over bestuursrecht, samenvatting, inleiding, inleiding bestuursrecht, hoorcollege, bestuurs, Hoofdzaken van het bestuursrecht & Michiels. TY - BOOK. T1 - Hoofdzaken van het Bestuursrecht. AU - Michiels, F.C.M.A. AU - Blomberg, A.B. AU - Spaans, L.A.J. PY - 2019/8. Y1 - 2019/8. N2 - Alle belangrijke onderwerpen komen in deze titel aan bod: de organisatie en de bevoegdheden van het openbaar bestuur, de normen waaraan het bestuur zich heeft te houden, de handhaving van het bestuursrecht en de rechtsbescherming. hoofdzaken van het bestuursrecht. amsterdam; 9 juni 2007; Dit boek is een zeer omslachtig boek, na 10 pagina's lezen kom je erachter dat dat ook in 2 pagina'verteld kon worden. Het wordt allemaal heel saai verteld, hierdoor is het moeilijk om je aandacht erbij te houden en er in geinteresseerd te raken. Dit is de samenvatting van het boek "Hoofdzaken van het bestuursrecht". De auteur(s) van het boek is/zijn . Het ISBN van dit boek is 9789013119664 of 9013119662. Deze samenvatting is geschreven door studenten die effectief studeren met de studietool van Study Smart With Chris. Samenvatting Hoofdzaken van het bestuursrecht en andere samenv...

INFORMATIE

AUTEUR
F.C.M.A. Michiels
DIMENSIE
4,33 MB
BESTANDSNAAM
Hoofdzaken van het bestuursrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Het bestuursrecht is uitgegroeid tot een maatschappelijk belangrijk rechtsgebied, dat een volwaardige plaats toekomt naast het privaatrecht en het strafrecht. Het is ook een boeiend rechtsgebied, dat betrekking heeft op vele sectoren van het maatschappelijk leven. Bestuursrecht gaat over de omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitweg, maar ook over de besluitvorming inzake de aanleg van een groot infrastructureel project; over subsidie aan een zangkoor, maar ook over steunverlening aan bedrijven; over verkeersboeten, maar ook over de sluiting van drugspanden. In dit boek wordt het bestuursrecht op inleidend niveau behandeld. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. Details zijn daarbij vermeden; het gaat om de hoofdzaken. Die betreffen de organisatie en de bevoegdheden van het openbaar bestuur, de normen waaraan het bestuur zich heeft te houden, de handhaving van het bestuursrecht en de rechtsbescherming voor de burger. Om het bestuursrecht zo levendig en overzichtelijk mogelijk te presenteren, is het boek voorzien van tal van voorbeelden en een aantal schema’s. Het boek is primair bedoeld voor de bestudering van het bestuursrecht in de eerste fase van de rechtenstudie aan universiteit of hbo. Het boek is echter ook bruikbaar voor niet-juridische studenten, al dan niet ter voorbereiding van keuzevakken als milieurecht of ruimtelijk bestuursrecht, voor rechters, advocaten en andere in de praktijk werkzame juristen die (nog) niet gespecialiseerd zijn in het bestuursrecht en in het algemeen voor al diegenen die belangstelling hebben voor de hoofdzaken van het bestuursrecht.

Wil je het boek lezen?Hoofdzaken van het bestuursrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F.C.M.A. Michiels. Lezen Hoofdzaken van het bestuursrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN