Frederik Muller

Frederik Muller - Chris Schriks | Nextbestfoodprocessors.com

...burg Pers B.V., Uitgeverij. ISBN 9789462491373 'Applaus had geklonken voor de man die tijdens zijn jeugd in de vroege ochtenduren tegenover zijn vader zat, zijn huiswerk maakte en na de avondmaaltijd, gebogen over een boek, hem nog een poos gezelschap hield ... Frederik Muller | Art Breda ... . Hendrik Muller wordt geboren in Rotterdam in 1859 als telg van een aanzienlijk geslacht van kooplieden en geleerden. Tot zijn drie-en-dertigste drijft hij handel in en op de Afrikaanse Oost- en Westkust. In 1882 maakt hij voor zijn Handelscompagnie een inspectiereis naar Oost-Afrika en reist vervolgens door Zuid-Afrika. Enkele regels uit de biografische schets van Frederik Muller (1817-1881) na diens dood. Aan de hand van bronnen uit de Bibliotheek van he ... Frederik Muller - Wikipedia ... . In 1882 maakt hij voor zijn Handelscompagnie een inspectiereis naar Oost-Afrika en reist vervolgens door Zuid-Afrika. Enkele regels uit de biografische schets van Frederik Muller (1817-1881) na diens dood. Aan de hand van bronnen uit de Bibliotheek van het Boekenvak beschrijft Chris Schriks wie Frederik Muller nu eigenlijk was en wat hij heeft betekend voor het boekenvak, maar ook daarbuiten. Archive Frederik Muller & Cie., Netherlands Institute for Art History (RKD) 1. Inleiding In 1962 is een klein gedeelte van het archief van kunsthandel Frederik Muller & Cie. bij het RKD ondergebracht. Het is niet bekend of de rest van het bedrijfsarchief van Frederik Muller & Cie. nog bestaat, en zo ja waar zich dat nu bevindt. Bekijk het profiel van Frederik Muller op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Frederik heeft 5 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Frederik en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Frederik Muller raakte al vroeg begeesterd door het boekenvak dankzij zijn oom die een winkel in Amsterdam had. Amper 26 jaar oud begon hij al een eigen zaak. De kern van zijn werk waren de veilingen die hij organiseerde: eerst 19 veilingen met een compagnon, daarna 166 veilingen in zijn eentje. Friedrich-Wilhelm Müller (29 August 1897 - 20 May 1947) was a general in the Wehrmacht of Nazi Germany during World War II.He led an infantry regiment in the early stages of the war and by 1943 was commander of the 22nd Air Landing Division.Under his orders, troops of the division committed atrocities against Greek civilians. Frederik Muller (1817-1881). Leven en Werken geeft een boeiend overzicht van de vele activiteiten van een veelzijdig man: boekhandelaar, uitgever, antiquaar, veilinghoude...

INFORMATIE

AUTEUR
Chris Schriks
DIMENSIE
5,78 MB
BESTANDSNAAM
Frederik Muller.pdf

OMSCHRIJVING

Frederik Muller 1e druk is een boek van Chris Schriks uitgegeven bij Walburg Pers B.V., Uitgeverij. ISBN 9789462491373 'Applaus had geklonken voor de man die tijdens zijn jeugd in de vroege ochtenduren tegenover zijn vader zat, zijn huiswerk maakte en na de avondmaaltijd, gebogen over een boek, hem nog een poos gezelschap hield. Toen nog een jongen die door herhaalde 'gevaarlijke ziekten' werd geteisterd en behept was met een spraakgebrek. (...)' Enkele regels uit de biografische schets van Frederik Muller (1817-1881) na diens dood. Aan de hand van bronnen uit de Bibliotheek van het Boekenvak beschrijft Chris Schriks wie Frederik Muller nu eigenlijk was en wat hij heeft betekend voor het boekenvak, maar ook daarbuiten. Hoe zijn relatie was met zijn ouders en familie. Hoe zijn jeugdjaren waren. Hoe hij in het boekenvak terechtkwam en hoe hij zich daar gedroeg. Hoe hij opereerde als koopman, antiquaar, veilinghouder, verzamelaar en samensteller van catalogi. Wie zijn relaties waren in het buitenland. Hoe hij uitgever werd, welke boeken hij uitgaf en hoe zijn bibliotheek uitgroeide tot een collectie die internationaal faam verwierf. Als 'gebildeter Mensch' zette Frederik Muller de mens op een te hoge sokkel. Met brede gebaren, als dirigent uit de 'Sturm und Drang'-periode of als solist in een negentiende-eeuwse opera, trachtte hij zijn toehoorders te bekeren. Ook zonder dwingende nationale en internationale wetgeving hoorden zedelijke normen en waarden te worden nageleefd, waardoor vanzelf een einde zou komen aan de nadruk en diefstal van de letterkundige eigendom van auteurs en hun uitgevers. Zijn gedachten over wetten en verdragen tegen de nadruk komen in deze zeer leesbare biografische schets uitgebreid aan bod. Maar ook zijn opstelling als baanbreker, zedenmeester, inquisiteur, kruisridder en polemist, waarmee hij zijn vakgenoten vaak de oren wist te wassen, hebben een nadrukkelijke plaats in dit verhaal gekregen.

Wil je het boek lezen?Frederik Muller in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chris Schriks. Lezen Frederik Muller Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN