Het Nieuwe Belonen

Het Nieuwe Belonen - Kilian W. Wawoe | Nextbestfoodprocessors.com

... beoordelen met voldoet wel/niet, een nieuwe performance management cyclus met veel aandacht voor competentieontwikkeling, feedback en doorlopende goal setting en tot slot een eerlijke verdeling in de vorm van een variabele winstdeling in combinatie met een teambeloning en eventueel een pro ... Over Kilian - Kilian WawoeKilian Wawoe ... ... Nieuwe vormen van belonen. Het lijkt vanzelfsprekend dat de beloningsmethodiek hierdoor ook verandert. De beloning is namelijk onlosmakelijk verbonden met het werk. Opvallend genoeg zie je dat in de praktijk veel gewoon bij het oude blijft. Geef het niet uit handen. Dat zei bijzonder organisatiepsycholoog Kilian Wawoe tijdens het XpertHR College over belonen. Tijdens het webinar pleit hij voor 'het nieuwe belonen' waarin de beloning geldt als een verd ... Het Nieuwe Belonen - Performa HR ... . Opvallend genoeg zie je dat in de praktijk veel gewoon bij het oude blijft. Geef het niet uit handen. Dat zei bijzonder organisatiepsycholoog Kilian Wawoe tijdens het XpertHR College over belonen. Tijdens het webinar pleit hij voor 'het nieuwe belonen' waarin de beloning geldt als een verdelingsvraagstuk in plaats van een strategisch instrument. Meld u aan voor de terugkijklink van het XpertHR College Marc-Peter Pijper geeft inzage in het nieuwe beoordelen & belonen bij hypotheekadviesketen Viisi. Viisi heeft als pionier in de financiële sector het Holacracy zelforganisatie-model ingevoerd, waarmee verder gebouwd werd aan een werkplek waarin iedereen vrij en autonoom zijn of haar talenten kan ontwikkelen. Het nieuwe belonen: wat houdt het in en hoe past u het toe in uw organisatie? Dr. Kilian Wawoe deelt zijn visie tijdens het derde XpertHR College over belonen op woensdag 28 maart. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden. Kilian Wawoe heeft jarenlang ervaring in verschillende HR-functies en werkt tegenwoordig als docent Human Resources ManagementLees Meer Het nieuwe beoordelen & belonen | Praktijkcase bij Viisi. door Marc-Peter Pijper. Marc-Peter Pijper geeft inzage in het nieuwe beoordelen & belonen bij hypotheekadviesket...

INFORMATIE

AUTEUR
Kilian W. Wawoe
DIMENSIE
4,42 MB
BESTANDSNAAM
Het Nieuwe Belonen.pdf

OMSCHRIJVING

Aan het begin van het jaar targets stellen, aan het einde van het jaar meten of die zijn gehaald en op basis daarvan een bonus uitkeren. Zo zouden we het oude belonen kunnen samenvatten. De oude manier van belonen kan weliswaar leiden tot iets meer extrinsieke motivatie, maar die is lang niet zo sterk als intrinsieke motivatie. Dat is goedkoper te organiseren en leidt tot meer werkplezier. Prestatiebeloning blijkt niet goed te werken, het zet alleen maar aan tot verkeerd en ongewenst gedrag. Beloning – en dus ook variabele beloning – leidt bovendien niet of nauwelijks tot meer tevredenheid met het werk en de beloning zelf. Dit boek schetst een alternatief: Het Nieuwe Belonen. Dat bestaat uit vier pijlers: belonen op basis van HR-analytics, prestaties alleen nog beoordelen met voldoet wel/niet, een nieuwe performance management cyclus met veel aandacht voor competentieontwikkeling, feedback en doorlopende goal setting en tot slot een eerlijke verdeling in de vorm van een variabele winstdeling in combinatie met een teambeloning en eventueel een pro-sociale bonus.

Wil je het boek lezen?Het Nieuwe Belonen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kilian W. Wawoe. Lezen Het Nieuwe Belonen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN