Goden, Helden En De Massa

Goden, Helden En De Massa - Stijn demarÉ | Nextbestfoodprocessors.com

... tweedehands boek, Vanstiphout, Herman - Helden en goden van Sumer ... Goden en Godinnen | Griekse Mythologie ... . Een keuze uit de heroïsche en mythologische dichtkunst van het Oude Mesopotamië Josho Brouwers | Goden, monsters en helden. Het complex van Oedipus, de kwelling van Tantalus, de hiel van Achilles en de ogen van Argus. Iedereen kent ze. Maar waar komen ze vandaan? De verhalen van de oude Grieken inspireren en boeien al eeuwenlang talloze kunstenaars en lezers. De geheimtip voor wie wil weten hoe ze zijn ontstaan en voor wie ... bol.com | Goden, Helden En De Massa | 9789044121179 ... ... . De geheimtip voor wie wil weten hoe ze zijn ontstaan en voor wie ... In Goden, monsters en helden behandelt Josho Brouwers de godenverhalen uit de mythologie van de oude Grieken. De lezer maakt kennis met de belangrijkste mythologische verhalen uit die tijd en met diverse uitdrukkingen en begrippen die vandaag de dag nog veel gebruikt worden en uit de Oudheid stammen, zoals de kwelling van Tantalus, het Oedipuscomplex, de hiel van Achilles en argusogen. Mythologie: een lijst van bekende goden en godinnen uit de oudheid en welke taak ze hadden in hun eigen cultuur en religie. God Godin Romeinse Griekse Germaanse Noorse Vikingen Egyptische Keltische ... A Achilles, Amazonen, aias, klein aias H Herakles, Hans, Alles draait om de held en de massa 'Gerard Vianen!' Vrijwel tegelijkertijd moet die ene naam donderdag door twee huiskamers hebben geschald. Peter Ouwerkerk en Rob van den Dobbelsteen, twee journalisten die tot diep in de vorige eeuw de Tour volgden, dachten meteen aan het Nederlandse equivalent van Chris Froome. Maar de knapste en de sterkste van de twee, Hercules, was de zoon van Zeus, de koning van de goden en heerser over de berg Olympus. Alcmene was er zeker van dat niemand van haar geheim wist. ... Achilles was een van de dapperste Griekse helden en onkwetsbaar, althans bijna. Hij speelt de hoofdrol in de Trojaanse oorlog....

INFORMATIE

AUTEUR
Stijn demarÉ
DIMENSIE
3,69 MB
BESTANDSNAAM
Goden, Helden En De Massa.pdf

OMSCHRIJVING

Goden, Helden En De Massa 1e druk is een boek van Stijn Demaré uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044121179 Wat hebben popidool Britney Spears, een excentrieke filosoof, studentikoze cantussen en de Griekse tragedie met elkaar te maken? Op het eerste gezicht vrij weinig. Toch blijkt dat er steeds eenzelfde spanning onderhuids aanwezig is in alle voorbeelden: de spanning tussen de menigte en de enkeling. Zonder de massa fans en de overvloedige media-aandacht was Britney Spears' carrière immers beperkt gebleven tot het zingen in parochiezaaltjes. Voor de menigte lijkt het leven van een excentrieke filosoof iets wereldvreemds, terwijl de excentriekeling net de massa schuwt Studentencantussen zijn een bizar fenomeen van een dronken, rumoerige horde met een strikt gezag en discipline van de senior, voorzitter. In de Griekse tragedie werd dan weer voor het eerst het concept van een podium uitgeprobeerd, waarop een acteur zijn rol moet spelen tegenover het publiek. Zowel René Girard als Friedrich Nietzsche bieden een leessleutel aan die al deze fenomenen verbindt. Uit hun lectuur blijkt dat het Dionysische geweld van de massa hét lang bewaarde geheim van onze menselijke cultuur is: iedere cultuur, ook de onze, moet zich uiteindelijk rekenschap geven van een fundamenteel geweld waarop ze gevestigd is. Bovendien zijn beide denkers ervan overtuigd dat in de Griekse tragedie een eerste poging wordt ondernomen om dit geweld te laten zien, onder meer door de enkeling tegenover het koor, d.i. de massa te plaatsen. De auteur ontlokt een virtuele polemiek tussen Girard en Nietzsche over de waarheid omtrent de tragedie en biedt zo een originele kijk op de maatschappij, waarbij de puzzelstukken van religie, cultuur; enkeling en alledaagse menigte in elkaar passen.

Wil je het boek lezen?Goden, Helden En De Massa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stijn demarÉ. Lezen Goden, Helden En De Massa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN