De vloeibare samenleving

De vloeibare samenleving - Peter Hagedoorn | Nextbestfoodprocessors.com

...loeibaarheid garanderen voor degenen die binnen zijn, maar vastheid en hardheid voor de vreemdelingen daarbuiten ... PDF De Vloeibare Samenleving - Kivi ... . Omdat het niet mogelijk is om grip te krijgen op een vloeibare wereld, proberen we ons vast te klampen aan dingen die wij wel kunnen beïnvloeden. Zygmunt Bauman (Poznań, 19 november 1925 - Leeds, 9 januari 2017) was een Pools-Britse socioloog en filosoof van Joodse afkomst. In de jaren tachtig verwierf hij bekendheid met zijn boeken over moderniteit.. Bauman was professor in de sociologie aan de Universiteit van Warschau, de Universiteit van Tel Aviv en de Un ... bol.com | De vloeibare samenleving, Peter Hagedoorn ... ... .. Bauman was professor in de sociologie aan de Universiteit van Warschau, de Universiteit van Tel Aviv en de Universiteit van Leeds.Daarnaast was hij gastprofessor aan de Universiteit van ... De vloeibare samenleving bevat een realistische schets van wat er in de wereld om ons heen aan de hand is en wat er zou moeten gebeuren om voorbereid de toekomst tegemoet te treden. Het boek bevat weinig nieuws, maar de auteur heeft de ontwikkelingen overzichtelijk bij elkaar gezet. De vloeibare samenleving 1e d...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Hagedoorn
DIMENSIE
10,41 MB
BESTANDSNAAM
De vloeibare samenleving.pdf

OMSCHRIJVING

De vloeibare samenleving 1e druk is een boek van Peter Hagedoorn uitgegeven bij Futuro Uitgevers. ISBN 9789492221742 In slechts enkele decennia zijn 'de economie' en 'de samenleving' gedigitaliseerd. Elke burger kan op ieder moment weten wat er (waar ook ter wereld) gebeurt en is 24/7 'mobiel'. Dit alles heeft enorme effecten op de manier waarop samenlevingen functioneren. Niet langer is de fysieke wereld van alle dag (de bakker, de boer) de belangrijkste wijze van het bestaan, maar is de digitale wereld feitelijke de wereld waarin steeds meer mensen letterlijk werken en deels leven. Er komt als het ware een digitale laag over de klassieke wereld heen, die alles met alles verbindt en daardoor tevens 'kortsluitingen' creëert in de klassieke manier van leven. Die digitale wereld behoort, net als de klassieke samenleving, bestuurd en geregeerd te worden want anders kunnen de gevolgen voor de samenleving zeer groot en wellicht desastreus zijn.In dit boek maakt de auteur duidelijk dat klassieke 'oplossingen' niet werken voor de digitaliserende samenleving en dat deze daarom een eigen bestuurlijke ordening moet krijgen, die anders zal zijn dan de klassieke politieke structuren. Het wordt tijd dat politici en beleidsmakers gaan werken aan andere bestuurlijke modellen voor deze nieuwe samenleving.Over de auteurPeter Hagedoorn (1945) is opgeleid als natuurkundig ingenieur en heeft een loopbaan gevolgd waarbij hij afwisselend heeft gewerkt voor de publieke sector en het bedrijfsleven. Zo werkte hij bij Shell, het Ministerie van Economische Zaken, Bull-Nederland, RAET, Hagemeyer en Océ. Daarnaast was hij de eerste voorzitter van het CIO-Platform Nederland, in welke hoedanigheid hij tevens in de Board zat van de European CIO Association. Later werd hij benoemd tot Secretaris-Generaal van deze organisatie.

Wil je het boek lezen?De vloeibare samenleving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Hagedoorn. Lezen De vloeibare samenleving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN