De laatste rituelen

De laatste rituelen - Hannah Kent | Nextbestfoodprocessors.com

...ouwens op een ware gebeurtenis gebaseerd is, speelt zich af in het IJsland van begin 19e eeuw ... Werkstuk Levensbeschouwing Islamitische rituelen (4e klas ... ... . Sommige stellen zijn door de coronacrisis overvallen door een nieuwe realiteit: de langeafstandsrelatie. Misschien zit een van de twee nog altijd vast in het buitenland. Of valt je wederhelft ... Dat werd De laatste rituelen, geschreven door de Australische auteur Hannah Kent. Kent ging als tiener naar IJsland voor een uitwisselingsprogramma en raakte zo geïntrigeerd door het verhaal van Agnes Magnúsdóttir dat ze voor haar PhD over de IJslandse boerendochter schreef. Dat werd de basis voor De laatste rituelen. Geschreven bij De laatste rituelen. De Australi ... De laatste rituelen van Hannah Kent | Boek en recensies ... ... . Dat werd de basis voor De laatste rituelen. Geschreven bij De laatste rituelen. De Australische Hannah Kent heeft met 'De laatste rituelen' een pracht van een boek geschreven. Onbegrijpelijk dat niet meer mensen dit boek gelezen hebben. Het verhaal, dat trouwens op een ware gebeurtenis gebaseerd is, speelt zich af in het IJsland van begin 19e eeuw. Eerst nemen ze de biecht af en leggen ze de hand op. Daarna zalft de priester het voorhoofd en de handen van de zieke. Ook ontvangt hij de laatste communie. Het sacrament geeft de zieke kracht en hoop op een ontmoeting met God in het leven na de dood. Dit ritueel wordt meestal uitgevoerd bij iemand thuis of in het ziekenhuis en soms op bedevaart. De terechtstelling van een IJslandse vrouw in de vroege negentiende eeuw vormt het waargebeurde uitgangspunt van deDe laatste rituelen, de eerste roman van de Australische Hannah Kent. De IJslandse vrouw, die in het boek Agnes Magnúsdóttir heet, was betrokken bij de moord op twee mannen. Een van hen was Natan ... De ziekenzalving De ziektenzalving wordt ook wel 'bedienen' genoemd. De zieke, de familie van de zieke en de priester...

INFORMATIE

AUTEUR
Hannah Kent
DIMENSIE
4,71 MB
BESTANDSNAAM
De laatste rituelen.pdf

OMSCHRIJVING

Noord-IJsland, 1829. Agnes Magnúsdóttir wordt schuldig bevonden aan de moord op twee mannen. Ze wordt in afwachting van haar executie ondergebracht op de boerderij van Jón Jónsson en zijn gezin. De familie is geschokt dat zij een moordenaar in hun midden moet dulden en vermijdt elk contact. De enige die met haar praat is Tóti, een jonge priester die aangewezen is om Agnes te bekeren voor haar dood. Naarmate het jaar vordert en het harde leven hen dwingt samen te werken,went de familie langzaam aan haar aanwezigheid, en op een koude winternacht begint Agnes fluisterend haar verhaal.De laatste rituelen is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Hannah Kent beschrijft in kristalhelder proza het harde leven in IJsland, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het overweldigende landschap.

Wil je het boek lezen?De laatste rituelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hannah Kent. Lezen De laatste rituelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN