Stress

Stress - Marijke van Kampen | Nextbestfoodprocessors.com

...achten die geen aanwijsbare reden hebben, worden veroorzaakt door stress ... Stress (biology) - Wikipedia ... . Dit kunnen milde klachten zijn die nauwelijks effect hebben op het dagelijks functioneren, maar ook forse klachten die een leuk en lekker leven in de weg staan. Stress ontstaat wanneer er te veel spanning aanwezig is. Er zijn drie soorten stress: spannende stress, frustrerende stress en schadelijke stress. Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat bij u spanning geeft en wat u juist energie geeft. Praat er met iemand over die u vertrouwt. Opschrijven waarover u pieke ... Symptomenchecker - Stress | Gezondheidsplein.nl ... . Praat er met iemand over die u vertrouwt. Opschrijven waarover u piekert kan ook helpen. Blijf goed voor uzelf zorgen met goede voeding, bewegen/sporten en genoeg ontspanning. Probeer als u wilt ontspanningsoefeningen of mindfulness. Stress is een vrij onschuldige lichamelijke reactie op stressoren. Bij stressoren kun je denken aan werkdruk, geluidsoverlast en emotionele gebeurtenissen. Als de stressoren echter langdurig aanwezig blijven, kan de stress je teveel worden en kun je last krijgen van een burnout. Stress helpt je om scherp te blijven en alert te reageren. Het is in noodsituaties een hele normale reactie van ons lichaam. Door langdurige en hevige kortdurende stress te voorkomen, kun je je risico op har...

INFORMATIE

AUTEUR
Marijke van Kampen
DIMENSIE
8,65 MB
BESTANDSNAAM
Stress.pdf

OMSCHRIJVING

Deze nieuwe editievolledig geactualiseerd en met toegevoegd digitaal materiaalheeft niet als doel om de zoveelste theorie over stress op de lezer los te laten, maar wel om kennis te laten maken met twaalf lichaamsgeori├źnteerde methoden om stress te reduceren.Het eerste deel van dit boek bevat algemene beschouwingen over stress. In het tweede gedeelte worden mogelijke technieken beschreven om stress bij kinderen en volwassenen te voorkomen of te verminderen en om de lezer te helpen een juiste balans te vinden in het leven. Naast de definitie van elke techniek, de achtergronden en de indicaties worden de methoden en praktische richtlijnen beschreven. Er wordt ook aandacht besteed aan de wetenschappelijke waarde van elke techniek. Daarnaast wordt bij elke methode verwezen naar mogelijke boeken, opleidingen en websites die nog dieper op de techniek ingaan, en wordt ondersteunend digitaal materiaal aangeboden.Dit boek is bedoeld voor iedereen die stress ervaart. Voor kinesitherapeuten, psychologen, psychomotorische therapeuten, artsen, leraars of pedagogen vormt het een basis van waaruit dieper op de verschillende technieken kan worden ingegaan.OVER DE AUTEURSMARIJKE VAN KAMPEN is professor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in het UZ Leuven op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven.MIRJAM VERVAEKE is licentiate L.O., psychomotore therapeute, psychotherapeute en relaxatietherapeute. Zij is werkzaam in het UZ Leuven op de diensten psychiatrie, gynaecologie, fertiliteit en vrouwelijke seksuele disfuncties en geeft opleiding stressreductie bij klinisch personeel.

Wil je het boek lezen?Stress in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marijke van Kampen. Lezen Stress Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN