KOLONIE DE NIEUWE WERELD

KOLONIE DE NIEUWE WERELD - Conde | Nextbestfoodprocessors.com

... Nieuwe Wereld (In De Knipscheer) ISBN 9062654363 1e druk 1997 300 pp hardcover gebonden met stofomslag (bladsneden iets verkleurd, in ongelezen staat!) Staat van het boek: 9 ... Kolonisatie: ontdekking van Amerika | historianet.nl ... .0 Aton beschouwt zich als de reïncarnatie van de Egyptische zonnegod. 1 De oude wereld van de Amerindianen Toen Columbus in 1492 op de kusten van Guanaha­ni, Cuba en Haiti landde en in 1498 het vasteland ont­dekte, was hij ervan overtuigd een Nieuwe Wereld te hebben ontsloten. In de overtuiging dat hij in Indië was aanbeland, noemde hij de inlanders Indianen. In feite bewoonden deze Amerindianen een Oude Wereld. 1.4 De Nieuwe Wereld. Kolonisatie ... Nieuwe Wereld - Wikipedia ... . In de overtuiging dat hij in Indië was aanbeland, noemde hij de inlanders Indianen. In feite bewoonden deze Amerindianen een Oude Wereld. 1.4 De Nieuwe Wereld. Kolonisatie Nadat de Spanjaarden grote delen van de Nieuwe Wereld hadden ontdekt en veroverd, stichtten zij er koloniën. De succesvolste conquistadores en legerofficieren die zich in Spaans Amerika vestigden, kregen een leen van de Spaanse koning, encomiënda genoemd. De kolonie ging verloren. Dat betekende echter niet het einde van de Nederlandse invloed. Wat de Nederlanders hadden geleerd in Brazilië pasten ze nu toe in de rest van de Atlantische wereld. Sterker nog: na de definitieve Nederlandse nederlaag in 1654 transformeerde het land van oorlogsmachine tot een succesvol tussenhandelaar in slaafgemaakten. Dit was voor de verdere geschie­denis van de Engelse kolonies in Noord-Amerika van uitzonderlijk belang. Zo zouden de kolonies die tradi­tioneel het meest royalistisch waren, zich het eerst en het luidruchtigst tegen Engeland verzetten. Zie voor deel 4 Deel 4 De Nieuwe Wereld in het Westen 'De grootscheepse aanvoer van achtereenvolgens Europese contractarbeiders, Afrikaanse slaven en ten slotte Aziatische contractanten maakte de creatie mogelijk van wat met recht een "Nieuwe Wereld" mag worden genoemd,' schrijft Gert Oostindie, directeur van het Leidse Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en hoogleraar Caraïbische studies in zijn boek over de ... Enorme kolonie van ruim 1,2 miljoen pinguïns ontdekt op de Zuidpool. Elk hoekje van de wereld inmiddels in kaart gebracht? Mooi niet. Tot hun eigen verbazing ontdekten wetenschappers op de Zuidpool een enorme kolonie van ruim 1,2 miljoen adeliepinguïns....

INFORMATIE

AUTEUR
Conde
DIMENSIE
11,84 MB
BESTANDSNAAM
KOLONIE DE NIEUWE WERELD.pdf

OMSCHRIJVING

Aton beschouwt zich als de reïncarnatie van de Egyptische zonnegod. Door tegenslagen lijken de dromen en idealen van zijn sekte steeds minder bereikbaar en de volgelingen verlaten hem massaal. Deze indringende roman beschrijft de onderlinge liefdes en ruzies, de waanzin en de wanhoop van de laatste sekteleden.

Wil je het boek lezen?KOLONIE DE NIEUWE WERELD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Conde. Lezen KOLONIE DE NIEUWE WERELD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN