De merel

De merel - Hay Wijnhoven | Nextbestfoodprocessors.com

... een middelgrote zangvogel uit de familie lijsters (Turdidae) ... Merel een vrolijke vogel die vaak in de tuin vertoeft ... ... . Het is een inheemse broedvogel in Europa, Azië en Noord-Afrika en een algemeen voorkomende standvogel in de meer gematigde delen van zijn verspreidingsgebied.De merel is geïntroduceerd in delen van Noord-en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.In het totale leefgebied van de merel ... De merel is de meest algemene en een van de bekendste vogels van ons land. Het is zelfs de talrijkste broedvogel van Nederland. Recent ... TTC de Merel ... . Het is zelfs de talrijkste broedvogel van Nederland. Recentelijk heeft de soort echter te lijden gehad onder het usutuvirus. Merels zijn luidruchtig. Als er een kat in de buurt is, waarschuwen ze langdurig met hun luide alarmroep andere dieren. Camping de Merel ligt in Noord-Limburg in het plaatsje Melderslo binnen gemeente Horst aan de Maas. Het dorp wordt ook wel het "blauwe bessendorp" genoemd,...

INFORMATIE

AUTEUR
Hay Wijnhoven
DIMENSIE
4,99 MB
BESTANDSNAAM
De merel.pdf

OMSCHRIJVING

Voor "De merel' putte Hay Wijnhoven uit het dagboek dat hij al jaren bijhoudt over de merels in zijn tuin, en verbindt zijn persoonlijke observaties op speelse wijze met de kennis die wetenschappers de afgelopen jaren hebben opgedaan. Geen vogel heeft zich gedurende de laatste twee eeuwen voortvarender in vrijwel alle uithoeken van Europa gevestigd dan de merel. Tussen IJsland en de Oeral leven inmiddels meer dan honderd miljoen van deze "zwarte lijsters'. Zo raken steeds meer mensen vertrouwd met zijn ontroerende, melancholieke lied. Terwijl in de steden de huismus onder druk staat, gedijen de merels er als nooit tevoren. Hoe hebben die eens zo schuwe bosvogels dat klaargespeeld? Wat is het verschil tussen een bos- en een stadsmerel? Zijn merels echt zo "territoriaal en monogaam' als beweerd wordt? En gaat het eigenlijk wel zo goed met ze? De merel blijkt een bijzonder kleurrijke vogel te zijn die zich bijna overal thuis voelt.

Wil je het boek lezen?De merel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hay Wijnhoven. Lezen De merel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN