Bouterse aan de macht

Bouterse aan de macht - Ivo Evers | Nextbestfoodprocessors.com

...kten een reconstructie van de totstandkoming van de omstreden amnestiewet, die op 5 april dit jaar werd aangenomen door het Surinaamse parlement ... Vonnis Decembermoorden maakt politieke macht cruciaal voor ... ... . Vandaag wordt er een nieuw parlement gekozen in Suriname. Door de coronacrisis was het nog maar de vraag of de verkiezingen überhaupt door zouden gaan, maar de coronapandemie is niet de enige waar het land mee moet dealen. Corruptie, onvrede en een economische crisis waardoor het land aan rand van de financiële afgrond staat. De grote vraag is natuurlijk: blijft de Bouterse aan de macht. Op 25 mei 2010 wint Desi Bouterse de Surinaamse parlementsverkiezingen. Drie ma ... Bouterse aan de macht - Ivo Evers - (ISBN: 9789023472933 ... ... . De grote vraag is natuurlijk: blijft de Bouterse aan de macht. Op 25 mei 2010 wint Desi Bouterse de Surinaamse parlementsverkiezingen. Drie maanden later krijgt hij de ambtsketen van de... 'Bouterse aan de macht' is een kanjer van een boek geworden, geschreven door twee jonge journalisten - een Nederlander en een Belg - die proberen antwoord te geven op de vraag waarom Desi Bouterse, ondanks zijn verleden, in Suriname nog steeds zo populair is en hoe hij het er als president vanaf brengt. Ivo Evers (1983) en Pieter Van Maele (1986) zijn relatief nieuwkomers in Suriname. De zitting van de Krijgsraad, waar president Desi Bouterse voor het eerst verscheen, is na zes minuten alweer beëindigd. Een van de drie rechters en de openbaar aanklager waren niet aanwezig. Bouterse grijpt de macht in Suriname, een terugblik Na de staatsgreep van 25 februari 1980 komt een groep onderofficieren onder leiding van de Desi Bouterse aan de macht in Suriname. Bouterse aan de macht | ISBN 9789023472933 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bouterse aan de macht. Op woensdag 19 september vindt in Spui25 in Amsterdam de presentatie plaats van Bouterse aan de macht.Wil Hansen interviewt journalisten Ivo Evers en Pieter Van Maele over hun nieuwe boek Bouterse aan de macht, waarin zij de nieuwste geschiedenis van Suriname beschrijven. De eerste vijftien hoofdstukken bestrijken de lange klim naar de macht, te beginnen met de staatsgreep van een groep sergeanten waaronder Bouterse, die aanving in de nacht van 24 februari 1980. Hij wordt bevelhebber van het Nationaal Leger tot eind 1992, adviseur van president Wijdenbosch tussen 1996 en 1999, parlementslid van 2000 tot 2009 en in 2010 treedt hij aan als president van het land. ‎Op 25 mei 2010 wint Desi Bouterse de Surinaamse parlementsverkiezingen. Drie maanden later krijgt hij de ambtsketen van de republiek omgehangen, met dank aan zijn voormalige aartsrivalen Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk, die na een b...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivo Evers
DIMENSIE
6,96 MB
BESTANDSNAAM
Bouterse aan de macht.pdf

OMSCHRIJVING

Op 25 mei 2010 wint Desi Bouterse de Surinaamse parlementsverkiezingen. Drie maanden later krijgt hij de ambtsketen van de republiek omgehangen, met dank aan zijn voormalige aartsrivalen Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk, die na een bloedstollende formatie in de regering stappen. Suriname viert feest, en Den Haag is met stomheid geslagen. Hoe is het mogelijk dat het Surinaamse volk vertrouwt op een man die het land na de staatsgreep in de jaren tachtig aan de rand van de afgrond heeft gebracht, hoofdverdachte is van de Decembermoorden en veroordeeld is voor drugshandel? Maar Bouterse is vastberaden: hij wil Suriname bevrijden van de 'oude etnische politiek' en het corrupte cliëntelisme, dat al decennialang bestaat. Ivo Evers en Pieter Van Maele verdiepten zich in de recente geschiedenis van Suriname, tot en met de zeer omstreden amnestiewet, ze raadpleegden talloze bronnen en proefden de sfeer in het land. Ze doen niet alleen verslag van de verkiezingsstrijd, maar beschrijven ook de algemene stand van zaken in Suriname. Hoe staat het land ervoor, met welk verleden rekent het af en welke toekomst wacht er?

Wil je het boek lezen?Bouterse aan de macht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivo Evers. Lezen Bouterse aan de macht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN