Mens en bedrijf - Het ABC van psychische problemen op het werk

Mens en bedrijf - Het ABC van psychische problemen op het werk - Cor Prevo | Nextbestfoodprocessors.com

.... Goed geregeld? Het ABC van psychische problemen op het werk ... Pesten op het werk heeft ernstige gevolgen - ManagementSite ... . Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Je zult maar de baas zijn . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? ... Mens en bedrijf. Beren op de weg, spinsels in je hoofd . De tijd van uw leven . Goed geregeld? Het ABC van psychische problemen op het werk . Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Je zult maar de baas zijn . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? .. ... Psychische stoornissen - GGZ NHN ... . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? ... Mens en bedrijf. Beren op de weg, spinsels in je hoofd . De tijd van uw leven . Goed geregeld? Het ABC van psychische problemen op het werk . Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Je zult maar de baas zijn . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? ... Mens en bedrijf. Beren op de weg, spinsels in je hoofd . De tijd van uw leven . Goed geregeld? Het ABC van psychische problemen op het werk . Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Je zult maar de baas zijn . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? ... In de meeste gevallen voer jij het verdere behandelplan uit. Je kan bijvoorbeeld advies geven bij de beroepskeuze van mensen, of begeleid bedrijven bij het zoeken van nieuwe medewerkers. Je kan ook aan de slag met kinderen met leer- en opvoedingsproblemen of met personen met psychische problemen. Experiment op de werkvloer. Bij het experiment op de werkvloer gaan 2 redelijk onbekende acteurs, Bart en Sophia, als 'collega's met karakter' aan het werk bij een bakkerij en een designbureau. Om goed in het karakter te komen bereiden de acteurs hun rol voor met Frits en Justine, die zelf een psychische aandoening hebben. Mens en bedrijf. Beren op de weg, spinsels in je hoofd . De tijd van uw leven . Goed geregeld? Het ABC van psychische problemen op het werk . Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Je zult maar de baas zijn . Persoonlijke uitstraling . Waar halen ze het lef vandaan? ... Op dit moment lijdt ongeveer 1% van de beroepsactieve bevolking in België aan een burn-out, ongeveer 5% heeft angststoornissen en nog eens 7% heeft last van depressie. Het aantal mentale zieken stijgt met 10% per jaar en de Wereldgezondheidsorganisatie typeert mentale stoornissen als de ziekte van deze eeuw. Psychische stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijks...

INFORMATIE

AUTEUR
Cor Prevo
DIMENSIE
6,46 MB
BESTANDSNAAM
Mens en bedrijf - Het ABC van psychische problemen op het werk.pdf

OMSCHRIJVING

Een op de drie werknemers heeft psychische problemen op het werk. Deze problemen kunnen het functioneren zo nadelig beïnvloeden dat ziekteverzuim onvermijdelijk is. In april 2002 is de Wet Verbetering Poortwachter ingevoerd, die een werknemer met psychische problemen verplicht om snel weer aan het werk te gaan. Vaak zijn de klachten dan nog niet helemaal verdwenen. Wat kan iemand die met psychische problemen kampt nu wel of niet aan? Dit is de kernvraag voor zowel de leidinggevende als de werknemer. Beiden zijn volgens de nieuwe wet verantwoordelijk voor een snelle reïntegratie. Reïntegratie volgens het ABC-modelDe auteurs hebben hiertoe het ABC-model ontwikkeld, dat de beperkingen als gevolg van een psychisch probleem in kaart brengt. Het ABC-model laat de achtergronden van werkgerelateerde psychische problemen zien en geeft tevens een leidraad voor ziektepreventie, klachtenvermindering en reïntegratie. De diverse checklists, vragenlijsten en invuloefeningen maken Het ABC van psychische problemen op het werk tot een heel praktisch en compleet boek voor alle betrokkenen: de werknemer zelf, leidinggevende, HRM-medewerker, coach, reïntegratiemedewerker, behandelaar en bedrijfsarts.

Wil je het boek lezen?Mens en bedrijf - Het ABC van psychische problemen op het werk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cor Prevo. Lezen Mens en bedrijf - Het ABC van psychische problemen op het werk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN