Verteller van de wind

Verteller van de wind - Henning Mankell | Nextbestfoodprocessors.com

...itgegeven in 1995. Uitgeverij de Geus. Eerste zin: "Ik, die de naam José Antonio Maria Vaz draag, sta op een drukkende, vochtige nacht onder de tropische sterrenhemel op het dak van een huis opgetrokken uit in de zon gebakken, roodachtige leem, te wachten op de ondergang van de wereld ... Recensie van Ine Andreoli over Verteller van de wind ... ... ." Lees „Verteller van de wind" door Henning Mankell verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in het bloed aantreft op de toneelvloer van een theater in een A... Verteller van de wind (Paperback). Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in het bloed aantreft op de toneelvloer van een theater in... 'Zaai de wind, verteller' is het verhaal van Maliki, een jongetje dat opgroeit als oudste zoon van een verhalenvertellen in een ... Vertelperspectief - Wikipedia ... ... Verteller van de wind (Paperback). Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in het bloed aantreft op de toneelvloer van een theater in... 'Zaai de wind, verteller' is het verhaal van Maliki, een jongetje dat opgroeit als oudste zoon van een verhalenvertellen in een dorpje in Kameroen, West-Afrika. Volgens de traditie moet hij zijn vader opvolgen maar als deze plotseling en veel te vroeg overlijdt, heeft de jonge Maliki het gevoel dat hij nog helemaal niet klaar is om zijn plaats als verteller te kunnen innemen. Het vertelperspectief (ook vertelinstantie of verteller) is in de narratologie het antwoord op de vraag "Wie vertelt?". Het heeft dus te maken met de positie van waaruit de lezer een verhaal waarneemt. Het verhaal spreekt (indirect) tot de lezer, het vertelt hem iets. Er kan daarom van een verteller gesproken worden. Deze fictieve verteller richt zich tot een fictief publiek. Verteller van de wind book. Read 148 reviews from the world's largest community for readers. Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in h... Het e-book Verteller van de wind, geschreven door Henning Mankell, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Verteller van de wind. Auteur(s) Henning Mankell Vertaler(s) Cora Polet. NUR code(s) 302 Vertaalde literaire roman, novelle Imprint(s) De Geus Uitgever(s) Singel Uitgeverijen. Taal Nederlands Vers. datum 19/03/2013 NSTC 100027678. Verteller van de wind door Henning Mankell Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. "Verteller van de wind" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken: Romans, Verhalen Literatuur, Letterkunde > Literaire fictie algemeen > Vertaalde literaire roman, novelle Read "Verteller van de wind" by Henning Mankell available from Rakuten Kobo. Tien jaar is Nelio a...

INFORMATIE

AUTEUR
Henning Mankell
DIMENSIE
5,58 MB
BESTANDSNAAM
Verteller van de wind.pdf

OMSCHRIJVING

Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in het bloed aantreft op de toneelvloer van een theater in een Afrikaanse stad. De jongen vertelt zijn schokkende levensgeschiedenis. Over hoe hij tijdens de burgeroorlog gedwongen werd te doden om zelf aan de dood te ontsnappen. En hoehij zich in de grote stad staande houdt als leider van een bende straatjongeren. Het verhaal van Nelio is het verhaal van duizenden Afrikaanse jongeren. In 1996 werd deze roman genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad, de belangrijkste literaire onderscheiding van Scandinavië.

Wil je het boek lezen?Verteller van de wind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henning Mankell. Lezen Verteller van de wind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN