J.M. Coetzee persoon en personage

J.M. Coetzee persoon en personage - Hans Achterhuis | Nextbestfoodprocessors.com

... boeken en zie wat je vrienden lezen. Laat je inspireren door kenners, volg je favoriete auteurs, schrijf blogs en recensies over boeken ... Amazon.it: J.M. Coetzee: persoon en personage - Hans ... ... . J.M. Coetzee. Een schrijversleven direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. In deze post lees je alles over de technieken waarmee gelauerde schrijvers zoals Harper Lee, J.M. Coetzee, Roald Dahl, Mark Haddon en Stephen King hun hoofdpersonen van het papier af laten spatten. Maar ik deel ook de problemen die ik tegenkwam bij het uitwerken van personages in mijn eigen roman, die in 2013 werd uitgegeven door ... J.M. Coetzee, Persoon en personage - Uitgeverij Cossee ... . Maar ik deel ook de problemen die ik tegenkwam bij het uitwerken van personages in mijn eigen roman, die in 2013 werd uitgegeven door de Bezige Bij. Zo schreef ze in 2010 in J.M. Coetzee persoon en personage, een bundel artikelen voor de zeventigjarige Coetzee, waaraan ik zelf ook meewerkte, een intrigerend semi-autobiografisch verhaal, over haar ontmoetingen met hem. Eén keer gaf zij een etentje voor hem en zijn vrouw. John Maxwell (J.M.) Coetzee (Kaapstad, 9 februari 1940) is een Australische schrijver en vertaler van Zuid-Afrikaanse origine. Op 2 oktober 2003 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend. Hij was op dat moment de tweede Zuid-Afrikaanse schrijver die deze eer ten deel viel - Nadine Gordimer was in 1991 de eerste. De prijs werd op 10 december in Stockholm aan hem uitgereikt. Noté /5: Achetez J.M. Coetzee: persoon en personage de Achterhuis, Hans, Grunberg, Arnon, Hemmerechts, Kristien: ISBN: 9789059362888 sur amazon.fr, des millions de ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Achterhuis
DIMENSIE
3,63 MB
BESTANDSNAAM
J.M. Coetzee persoon en personage.pdf

OMSCHRIJVING

Geen andere schrijver heeft - afgezien van Philip Roth in zijn Zuckerman-romans - zon intrigerend literair alter ego geschapen als J.M.Coetzee met Elizabeth Costello. En niemand heeft zichzelf zo bloot gegeven als hij in zijn fictionele autobiografische romans Jongensjaren, Portret van een jonge man en Zomertijd. Al in zijn eerste twee novellen in Schemerlanden vertelt hij over een onaangename opdrachtgever van het Vietnamproject met de naam Coetzee en over de wrede ontdekkingsreiziger Jacobus Coetzee die in de achttiende eeuw de Hottentotten onder de knoet legde. Welk imago creëert deze schrijver van wereldfaam met zijn mannelijke en zelfs vrouwelijke alter egos? Wat vertellen ze over de schrijver zelf? Welk beeld wil hij oproepen, en welke contouren worden door het autobiografische element juist vertroebeld? Geeft hij zich bloot, stelt hij zich kwetsbaar op, of zijn dit bewuste strategieën om vertellend een ongeleefd leven te leven? De filosoof en Coetzee-kenner Hans Achterhuis, collega-schrijvers Arnon Grunberg en Kristien Hemmerechts en andere gedreven Coetzee-lezers hebben de autobiografische trilogie, de boeken waarin Elizabeth Costello een rol speelt en het andere werk van de Nobelprijswinnaar herlezen en zoeken naar antwoorden op deze vragen. Hun bevindingen zijn geen academisch lectuur, maar geschreven voor de lezers van onder meer Zomertijd, Jongensjaren en Dagboek van een slecht jaar. Voor ons dus.

Wil je het boek lezen?J.M. Coetzee persoon en personage in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Achterhuis. Lezen J.M. Coetzee persoon en personage Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN