De lagere school

De lagere school - Wim Daniëls | Nextbestfoodprocessors.com

... lagere school De lagere school van vroeger was een totaal andere school dan de basisschool van nu ... De basis: Nederlands voor de lagere school ... . Uiteraard zonder alle moderniteiten zoals de computer, het digibord en het leerlingvolgsysteem. En ook zonder tienminutengesprekken, plusklassen, remedial teaching en voortdurend en uitvoerig toetsen. Lagere school . 1ste leerjaar. Hallo iedereen, wij zijn juf Jasmien en juf Inne en geven les aan de kindjes van het eerste leerjaar. Met heel veel plezier leren wij de kinderen hun eerste woordjes lezen en schrijven. Als wij hun ... Lagere school - Wikipedia ... . Met heel veel plezier leren wij de kinderen hun eerste woordjes lezen en schrijven. Als wij hun enthousiasme zien ... 118 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met de lagere school! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats Na de pauze storten ze zich als lemmingen op de schooldeur. Het is één grote chaos. Ik heb hele positieve herinneringen aan mijn schooltijd. Zowel de lagere als de middelbare school. Ik vond het fijn op school. Om af te sluiten ga ik naar een van mijn lievelingsboeken: Kees de Jongen van Theo Thijssen. President Bush bezoekt een lagere school, 4e leerjaar. Ze zijn aan het discussiëren over de betekenis van bepaalde woorden. De leraar vraagt aan Bush om de discussie te leiden over het woord 'tragedie' Bush vraagt aan de klas of er iemand een voorbeeld kan geven van een tragedie. De Lagere School. De lagere school van vroeger was een totaal andere school dan de basisschool van nu. Uiteraard zonder alle moderniteiten zoals de computer, het digibord en het leerlingvolgsysteem. En ook zonder tienminutengesprekken, plusklassen, remedial teaching en voortdurend en uitvoerig toetsen. De boomgaard een voorbeeld school in Vlaanderen volgens de onderwijsinspectie! 5 juni 2019 Gunter Haeldermans Begin oktober gleed tussen de vele mails een heel ander bericht onze mailbox binnen. Bij de invoering van de 'Mammoetwet', die in werking trad op 1 augustus 1968, is de naam ambachtschool gewijzigd in Lagere Technische school (LTS), een veelal vierjarige opleiding. MULO Mulo (Meer Uitgebreid Lager Onderwijs, niveau huidige HAVO) was een Nederlandse schoolvorm die ontstond onder de Onderwijswet van 1857....

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Daniëls
DIMENSIE
5,51 MB
BESTANDSNAAM
De lagere school.pdf

OMSCHRIJVING

Een heerlijk boek, dat je terugvoert naar een tijd waarin alles nog overzichtelijk leek, met taal en rekenen als de belangrijkste schoolvakken en met gedrag, vlijt en netheid als een heilige drie-eenheid op het rapport.De lagere school van vroeger was een totaal andere school dan de basisschool van nu. Uiteraard zonder alle moderniteiten zoals de computer, het digibord en het leerlingvolgsysteem. En ook zonder tienminutengesprekken, plusklassen, remedial teaching en voortdurend en uitvoerig toetsen. De leerlingen van toen hadden te maken met een onderwijzer(es) die een gezag en een autonomie had die voor kinderen en ouders vanzelfsprekend waren. Aan de lagere school van vroeger kleeft ook het beeld van de schooltandarts, die eens per jaar met de gevreesde bus kwam voorrijden, het schoolsparen, schoolmelk, de kroontjespen, het inzamelen van zilverpapier, de ouderwetse schoolreisjes naar de speeltuin, de handwerklessen (alleen voor meisjes!) en nog veel meer.Het komt allemaal aan bod in het rijk geïllustreerde De lagere school, geschreven door Wim Daniëls, die zelf in de jaren zestig op zo'n lagere school zat. Hij schetst in zijn boek het wel en wee van de lagere school in de twintigste eeuw, met de nadruk op de periode vanaf 1930.Wim Daniëls schreef een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij stelde ook diverse Van Dale-woordenboeken samen en publiceerde een literaire verhalenbundel. Verder treedt hij op in het theater en is hij geregeld te horen en te zien op radio en tv.

Wil je het boek lezen?De lagere school in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Daniëls. Lezen De lagere school Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN