Gowtu

Gowtu - Jeroen Trommelen | Nextbestfoodprocessors.com

...erlands op Glosbe, online woordenboek, gratis ... Juwelier Gowtu Centre - AlbertCuyp.nl ... . Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Sranan Gowtu. Zelfs in een goede platenzaak moest je voorheen flink zoeken om Surinaamse muziek te vinden. Cd's van grote namen als Max Woiski sr. & jr., Oscar Harris, Lieve Hugo en Max Nijman zitten zelden in het assortiment en de opzwepende kaskawina, de popmuziek van de jongere generatie Surinamers, al helemaal niet. Gowtu Lyrics: Architrackz / Ik weet dit nu ... Gowtu - Wikipedia ... . Gowtu Lyrics: Architrackz / Ik weet dit nu al een tijdje / Jij bent het meisje voor mij / Met jou wil ik gaan tot het einde / Maar alles komt op z'n tijd / Yu na leki gowtu / Yu na leki gowtu Gowtu SoundSystem gaat door in coronatijd: 'Je moet jezelf opnieuw uitvinden' 9 mei 2020, 13.00 uur · Door Redactie De agenda van Gowtu SoundSystem stond vol optredens voor de zomer. gowtu | kloveniersburgwal 131f | 1011 kd amsterdam | the netherlands | [email protected] Gowtu. Bekijk hun agenda met optredens, socials op Partyflock...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Trommelen
DIMENSIE
7,10 MB
BESTANDSNAAM
Gowtu.pdf

OMSCHRIJVING

Een jonge goudzoeker in het Surinaamse Maripaston wordt doodgeschoten. Het motief is onduidelijk en de rechtszaak in Paramaribo lijkt een haastige cover up. Ondertussen bestrijden Ronnie Brunswijk en de familie Bouterse elkaar de macht in de veelbelovende goudmijn.Jeroen Trommelen (Oss, 1956) onderzocht ruim een jaar lang de nieuwe goudkoorts in Suriname. Zijn persoonlijk, onthullend en feitelijk verslag van de vaak moeizame zoektocht voert naar de intrigerende schietpartij en beantwoordt tal van belangwekkende vragen. Wie controleert de Surinaamse goudhandel en verdient er het meeste aan? Hoe kreeg de pleegzoon van president Bouterse de legendarische concessie Benzdorp in handen? Hoe konden goudzoekers het waardevolle beschermde natuurpark Brownsberg vernielen terwijl overheid en Wereldnatuurfonds toekeken?‘Een vlot geschreven, narratief non-fictieboek dat niet enkel onthullingen oplevert over de Surinaamse machtsstructuren, maar ook gelezen kan worden als een boeiende handleiding onderzoeksjournalistiek-in-moeilijke-omstandigheden. Een aanrader.’ Magazine MO*‘Met uiterst geduldig speurwerk, kluitjes in het riet en vindingrijkheid in de junglevan de Surinaamse bureaucratie legt Trommelen het netwerk van de goudexploitatie bloot.’ John Jansen van Galen in Het Parool (****)‘De rillingen lopen je over de rug bij het lezen.’ Christine F. Samsom in De Ware Tijd.‘Het boek leest als een thriller.’ Felix Meurders in VARA-programma Spijkers met Koppen.

Wil je het boek lezen?Gowtu in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Trommelen. Lezen Gowtu Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN