Hoe God verdween uit Jorwerd

Hoe God verdween uit Jorwerd - Geert Mak | Nextbestfoodprocessors.com

...enier, in 1994 werd de kerk overgedragen aan een monumentenstichting', waarmee ook God de laan uit was ... collectie - www.mijnleeskring.nl ... . Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945 en 1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween. Hoe God verdween uit Jorwerd: Een Nederlands dorp in de twintigste eeuw is 'n boek oor die sosio-eko ... Boekverslag Nederlands Hoe god verdween uit Jorwerd door ... ... . Hoe God verdween uit Jorwerd: Een Nederlands dorp in de twintigste eeuw is 'n boek oor die sosio-ekonomiese loop van die Friese dorp Jorwert (volgens die Friese spelling) tussen 1945-1995, geskryf deur Geert Mak. Die skrywer stip die oorsake van die ontvolking, vervreemding, die versaking van die landbou en stagnering van die dorp se ekonomie.Mak vertel deur middel van anekdotes hoe hierdie ... Het boek Hoe God verdween uit Jorwerd, geschreven door Geert Mak, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945 en 1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette. Hoe God verdween uit Jorwerd : het boek uit 1996 bezorgde de in Hurdegaryp opgegroeide Geert Mak grote faam.De schrijver verhaalde over de veranderingen op het platteland, het verdwijnen van de ... Hoe God verdween uit Jorwerd is de inmiddels klassieke biografie van een dorp tijdens de stille revolutie in de tweede helft van de twintigste eeuw. Geert Mak vertelt het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween. Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp dat eerst in de luwte van de tijd verbleef en eeuwen bijna niet veranderde, en vervolgens diezelfde tijd als een storm over zich heen voelde razen. De oude boerensamenleving, waar verhoudingen gestold waren, taken vastlagen en verwachtingen bescheiden waren, veranderde. Maar Mak beschrijft het alsof je zelf door Jorwerd loopt. Prachtig geschreven, zeer goed onderzoek en het leest heerlijk weg. Reacties op: Intrigerend. 196. Hoe God verdween uit Jorwerd - Geert Mak Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; Verwijderen; Favorieten Verlanglijstje In bezit ......

INFORMATIE

AUTEUR
Geert Mak
DIMENSIE
7,89 MB
BESTANDSNAAM
Hoe God verdween uit Jorwerd.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945 en 1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween. Het is het verhaal van de caféhoudster die verder wilde, van de mooie Gais Meinsma, van Fedde met zijn acht koeien en een land vol modder, van de kruidenier en zijn heimwee, en van Peet, die stierf in de boerenkool. Het is het verhaal van de jaren waarin alles anders werd. Wat is er gebeurd op het platteland toen de machines kwamen, en de subsidies en de banken, en toen de echte boeren langzaam ten onder gingen?Geert Mak nam zijn intrek in een Fries dorp en schreef een historische omwenteling waarvan pas nu de omvang en de gevolgen zichtbaar worden.

Wil je het boek lezen?Hoe God verdween uit Jorwerd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert Mak. Lezen Hoe God verdween uit Jorwerd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN