De opstand op het slavenschip Meermin

De opstand op het slavenschip Meermin - Dan Sleigh | Nextbestfoodprocessors.com

...ecifiek bestemd voor slavenhandel, maar zou daartoe aan de Kaap aanpassingen ondergaan ... De opstand op het slavenschip Meermin - bibliotheek.nl ... . De opstand op het slavenschip Meermin leest als een roman, maar is bovenal een uitstekend gedocumenteerd verslag van een van de meest intrigerende gebeurtenissen uit de geschiedenis van de VOC. Productinformatie . Binding: Epub Auteur: Piet Westra Bestandstype: epub Distributievorm: Ebook (digitaal) Aantal pagina ... We zien hoe de bemanning van de Meermin praatte, schreef, leefde en grappen maakte ... bol.com | De opstand op het slavenschip Meermin (ebook ... ... ... We zien hoe de bemanning van de Meermin praatte, schreef, leefde en grappen maakte, die ze du De opstand op het slavenschip Meermin, Dan Sleigh, Piet Westra - Ebook - 9789059364585 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Een opzienbarend verslag van de opstand op het slavenschip Meermin voor de Zuid-Afrikaanse kust in 1766.Tegen alle handleidingen en instructies in besloot een bemanningslid slaven uit hun boeien te bevrijden. Een humane daad in andere tijden, of pure gemakzucht? De slaven werden aan het werk gezet. Zemoesten 'assegaaien' schoonmaken, exotische sper De opstand op het slavenschip Meermin: Amazon.es: Sleigh, Dan, Westra, Piet, Jong, Riet de: Libros en idiomas extranjeros Schrijver: Sleigh, Dan en Piet Westra: Titel: De opstand op het slavenschip Meermin: Uitgever: Cossee Amsterdam, softcover 206 blz., geillustreerd. Reconstructie van een gebeurtenis ISBN 9789059364363 Nieuw. Get this from a library! De opstand op het slavenschip Meermin. [Dan Sleigh; P E Westra; Riet de Jong-Goossens] -- Reconstructie van de toedracht van de slavenopstand op de Meermin in 1766, als gevolg waarvan het schip verging op de Zuid-Afrikaanse kust. Koop nu De opstand op het slavenschip Meermin van Dan Sleigh, Piet Westra bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! De opstand op het slavenschip Meermin book. Read reviews from world's largest community for readers. Je inleven in slavenhandelaren die 250 jaar geleden ......

INFORMATIE

AUTEUR
Dan Sleigh
DIMENSIE
3,30 MB
BESTANDSNAAM
De opstand op het slavenschip Meermin.pdf

OMSCHRIJVING

Je inleven in slavenhandelaren die 250 jaar geleden op Madagaskar met koningen onderhandeldenSleigh en Westra bezorgen hun lezers een onvergetelijke ervaring. We zien hoe de bemanning van de Meermin praatte, schreef, leefdeen grappen maakte, die ze duur kwamen te staan.Tegen alle handleidingen en instructies in besloot een bemanningslid slaven uit hun boeien te bevrijden. Een humane daad in andere tijden, of pure gemakzucht? De slaven werden aan het werk gezet. Ze moesten `assegaaien schoonmaken, exotische speren die de bemanning had buitgemaakt. Het volgende moment was de halve bemanning vermoord, en restte de andere helft niets dan flessenpost overboord te gooien in een laatste poging hun levens te redden.De geschiedenis van het slavenschip Meermin wordt vakkundig ontrafeld in dit opzienbarende document. In de afgelopen decennia zijn er meerdere zoektochten ondernomen naar het wrak van het voor de kust vergane schip, maar de Meermin is nooit gevonden. Nu wordt voor eens en altijd duidelijk wat er met het schip is gebeurd.2013 is het jaar waarin de afschaffing van de slavernij in Nederland in 1863 wordt herdacht. Ter gelegenheid van dit herdenkingsjaar verschijnt het opzienbarende verslag van de opstand op het slavenschip Meermin voor de Zuid-Afrikaanse kust in 1766. Spanning, actie, onderhandelingen en moord. De opstand op het slavenschip Meermin leest als een roman, maar is bovenal een uitstekend gedocumenteerd verslag van een van de meest intrigerende gebeurtenissen uit de geschiedenis van de VOC.

Wil je het boek lezen?De opstand op het slavenschip Meermin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dan Sleigh. Lezen De opstand op het slavenschip Meermin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN