Een Wereld Apart

Een Wereld Apart - J. Van Nederpelt | Nextbestfoodprocessors.com

... nhl, Project, Overig, Ontwikkelinslanden & Ontwikkelingsgeografie ... Een wereld apart door Jacques van Nederpelt (Boek ... ... . Samenvatting Een Wereld Apart Jacques Van Nederpelt. gaat over onderontwikkeling in de wereld met het centrum- periferiemodel. Universiteit / hogeschool. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vak. Leraar worden - Kennis ophalen. Titel van het boek Een Wereld Apart; Auteur. Jacques A. Nederpelt Samenvatting Een wereld apart en andere samenvattingen voor je studie, geschreven door studenten. Uitgebreide samenvatting van Een wereld apart, 3e druk van Jacqu ... Samenvatting Een Wereld Apart - LEREWA01X - StudeerSnel ... . Uitgebreide samenvatting van Een wereld apart, 3e druk van Jacques van Nederpelt. ISBN: 9789023248019. Dit uittreksel van Een wereld ap... Een Wereld Apart is het relaas van de lotgevallen van de Sociëteit van het Sacré-Coeur in Nederland, vanaf de komst van de eerste religieuzen in 1848 tot op heden. De titel van het boek refereert aan de besloten wereld van de pensionaten van het Sacré-Coeur, de 'wereld apart', die in Nederland rond 1970 ophield te bestaan en die nu voorgoed tot het verleden behoort. 'Een wereld apart' is het relaas van de lotgevallen van de Sociëteit van het Sacre-Coeur in Nederland, vanaf de komst van de eerste religieuzen in 1848 tot op heden. De titel van het boek refereert aan de besloten wereld van de pensionaten aan het Sacre-Coeur, de 'wereld apart' die in Nederland rond 1970 ophield te bestaan en die nu voorgoed tot het verleden behoort. dossier DE POST … EEN WERELD APART Al van gehoord? DOEN • Schrijf neer waarom je later al of niet postbode wil worden. • Maak een overzicht van de keuzes van je klasgenoten. Noteer de meest voorkomende pro's en contra's. Een wereld apart druk 1 9789023240068. Koop dit boek tweedehands via booknext.nl, een marktplaats met 35.000 Boeken. Boek niet goed, stuur het terug. Samenvatting leervragen 'een wereld apart'. Hd. 1 1. Als belangrijkste criterium voor het classificeren van landen hanteert de Wereldbank het Bruto Nationaal Inkomen ( BNI ) per hoofd per j...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Van Nederpelt
DIMENSIE
4,95 MB
BESTANDSNAAM
Een Wereld Apart.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek geeft een actueel beeld van de situatie van armoede en onderontwikkeling in de Derde Wereld. Het beschrijft de grote lijnen van het mondiale armoedevraagstuk zonder de concrete leefsituatie van de bevolking van de Derde Wereld uit het oog te verliezen.'Een wereld apart' laat zien hoezeer de Derde Wereld in beweging is. Vroeger lagen de ontwikkelingslanden min of meer rond de evenaar. Sinds het uiteenvallen van het Oostblok zijn er in Zuidoost-Europa en Centraal Azie nieuwe ontwikkelingslanden bijgekomen. Positieve verschuivingen doen zich ook voor: Traditionele ontwikkelingslanden in Azie en Latijns Amerika zijn met succes de strijd aangegaan tegen de armoede. Het meest opzienbarend is wel het ontwaken van China. Door dit alles heeft het zwaartepunt van de Derde Wereld zich verplaatst van Azie naar Afrika. Voor de armste, minst ontwikkelde, landen ligt een uitweg niet direct in het verschiet. De huidige golf van mondialisering brengt niet alleen integratie maar ook uitsluiting van landen teweeg. Geld, kapitaal en handelsstromen bewegen zich tussen rijke landen en laten deze ontwikkelingslanden links liggen. Zo blijft de mondiale kloof tussen arm en rijk bestaan.Net als klimaatverandering, gewapende conflicten en internationaal terrorisme is onderontwikkeling een van de grote kwesties van onze tijd. Daarom heeft dit onderwerp terecht een vaste plaats gekregen in diverse studies binnen het hoger onderwijs. Door zijn brede benadering zal dit boek veel docenten en studenten aanspreken. Jacques van Nederpelt is landbouwkundige (tropische landbouw) en tevens sociaal geograaf van ontwikkelingslanden. Hij is zelfstandig publicist en bovendien werkzaam aan de Hogeschool van Utrecht als projectleider Duurzaam HBO. Een aantal jaren werkte hij als ontwikkelingswerker, onderzoeker en docent in enkele Afrikaanse landen en daarna aan de universiteit (Amsterdam en Utrecht) en de Hogeschool van Utrecht. Al eerder verscheen van deze auteur Ontwikkelingslanden en een verdeelde Wereld (1993).

Wil je het boek lezen?Een Wereld Apart in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Van Nederpelt. Lezen Een Wereld Apart Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN