Het meisje met het rode haar

Het meisje met het rode haar - Theun de Vries | Nextbestfoodprocessors.com

...haar AVRO, 4 mei 1980 13 oktober 2015 . Documentaire over de Nederlandse verzetsstrijdster Hannie Schaft nav het monument dat vandaag ter nagedachtenis aan haar door prinses Juliana in Haarlem werd onthuld ... Het meisje met het rode haar bij Eventim.nl - Dé online ... ... . Makers Hilhorst, Ineke (+ regie) (productie) Kors, Ton (redactie) Wessel, Ilse (commentaar) Pas op het bureau blijkt wie de arrestante is. De dan 24-jarige arrestante is Hannie Schaft; 'het meisje met het rode haar'. Ze staat hoog op de Duitse opsporingslijst vanwege een aantal liquidaties op NSB'ers en collaborateurs. Geboren als Jannetje Johanna Schaft (haar roepnaam Jo werd later Hannie) groeide op in een 'rood' g ... Het meisje met het rode haar door Theun de Vries ... ... . Ze staat hoog op de Duitse opsporingslijst vanwege een aantal liquidaties op NSB'ers en collaborateurs. Geboren als Jannetje Johanna Schaft (haar roepnaam Jo werd later Hannie) groeide op in een 'rood' gezin. Pas op het bureau blijkt wie de arrestante is. De dan 24-jarige arrestante is Hannie Schaft; 'het meisje met het rode haar'. Ze staat hoog op de Duitse opsporingslijst vanwege een aantal liquidaties op NSB'ers en collaborateurs. Geboren als Jannetje Johanna Schaft (haar roepnaam Jo werd later Hannie) groeide op in een 'rood' gezin. 140 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met het meisje met het rode haar! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats Het meisje met het rode haar. De Waarheid | 3 november 1956 | Annie Averink Utrechts Nieuwsblad | 17 april 1981 | Theun de Vries over zijn jeugd en over de Tweede Wereldoorlog. Brabants Nieuwsblad | 1 maart 1979 | M. Het meisje met het rode haar FanReport: de mening van echte fans Schrijf als eerste een fanreport voor Het meisje met het rode haar! Jouw mening kan doorslaggevend zijn voor andere bezoekers. Deel je ervaringen hier! Houd wel rekening met onze netiquette. Fan reports worden gepubliceerd door onze redacteuren....

INFORMATIE

AUTEUR
Theun de Vries
DIMENSIE
3,90 MB
BESTANDSNAAM
Het meisje met het rode haar.pdf

OMSCHRIJVING

De inmiddels klassieke historische roman van Theun de Vries over de verzetsstrijdster Hannie Schaft die haar activiteiten tegen de Duitse bezetters met haar leven moest betalen, beleefde in de afgelopen veertig jaar herdruk op herdruk. In 1981 werd de roman verfilmd met Renée Soutendijk in de hoofdrol.'Een indrukwekkend monument', zo karakteriseerde Pierre H. Dubois de roman bij de zesde, herziene druk (1977) en vertolkte daarmee de communis opinio van een inmiddels massale lezersschare. Nog steeds geldt Het meisje met het rode haar als een eerlijk en overtuigend relaas van wat het verzet in de oorlogsjaren 1942-1945 betekend heeft. Dat komt omdat De Vries erin is geslaagd een genuanceerd en invoelend portret te schetsen van een jonge vrouw, die tegenover de botte arrogantie en de meedogenloze terreur van de Duitsers haar idealen overeind hield.

Wil je het boek lezen?Het meisje met het rode haar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Theun de Vries. Lezen Het meisje met het rode haar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN