Intellectueel bedrog

Intellectueel bedrog - A. Sokal | Nextbestfoodprocessors.com

...elen worden vaak beschouwd als de hoeders en voortbrengers van de cultuur ... Intellectuele Eigendomsrechten en de rechten van de ... ... . De verzameling van intellectuelen in een maatschappij wordt... Het intellectueel bedrog van de postmodernisten/'Ze is een crackpot!' roept Sokal. Hij ís naakt! Wie werkelijk dacht dat de keizer met de prachtigste kledingstukken liep te koketteren heeft het mis! Intellectueel bedrog | ISBN 9789052265889 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Sokal-affaire (of Sokal-hoax) bet ... Het intellectueel bedrog van de postmodernisten/'Ze is een ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Sokal-affaire (of Sokal-hoax) betreft een hoax uit 1996, bedacht door Alan Sokal, hoogleraar in de natuurkunde aan New York University.Sokal stuurde een nepartikel, doorspekt met onzinnige redeneringen en pseudowetenschappelijk jargon, naar het Amerikaanse academische tijdschrift Social Text.Bij wijze van experiment wilde hij testen of een goed geschreven maar compleet onzinnig artikel ... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal bedrog. Een rechtshandeling Een rechtshandeling is een feitelijke handeling met rechtsgevolg. » Meer over rechtshandeling rechtshandeling is vernietigbaar, wanneer zij door bed...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Sokal
DIMENSIE
9,11 MB
BESTANDSNAAM
Intellectueel bedrog.pdf

OMSCHRIJVING

Twee jaar geleden legde de Amerikaanse fysicus Alan Sokal een bom onder de Amerikaanse universitaire wereld.Naar het gezaghebbende tijdschrift Social Text stuurde hij een collage van de volgens hem meest gênante uitspraken die hij had aangetroffen in het werk van enkele gefêteerde Franse filosofen. Wat hij had gehoopt, gebeurde. Geen van de redacteuren doorzag dat het hier om een parodie ging. Het stuk kreeg en prominente plaats in het blad. Een rel kon niet uitblijven.Inmiddels is het debat overgeslagen naar Europa. Afgelopen winter publiceerde Sokal samen met zijn Belgische collega Jean Bricment in Parijs een boek waarin hij zijn bevwaren tegen Franse filosofen voor een groter publiek op een rijtje zet. Dit scherpzinnige essay, waarvan nu reeds een Nederlandse vertaling verschijnt, doet niet alleen een beargumenteerde aanval op het postmodernisme.De auteurs zetten ook uiteen an welke eisen een geschrift moet voldoen, wil het de naam wetenschap verdienen. Dit keer lieten de Franse media zichniet onbetuigd. Vele kranten kwamen met extra pagina's over het geval Sokal.

Wil je het boek lezen?Intellectueel bedrog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Sokal. Lezen Intellectueel bedrog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN