De ladder van de kloosterlingen

De ladder van de kloosterlingen - Jos de Heer | Nextbestfoodprocessors.com

... online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23 ... De ladder van de kloosterlingen | Jos de Heer; Guigo Ii de ... ... .00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20. Nieuw Verzenden. € 22,95 Gisteren. Bezoek website Gisteren. BookSpot Heel Nederland Bezoek website. Noté /5. Retrouvez De ladder van de kloosterlingen: spiritualiteit van de lectio divina et des millions de livres en stock sur Amazon.fr. Achetez neuf ou d'occasion De ladder van de kloosterlingen - Jos de Heer Guigo Ii de Kartuizer Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; ... ... De ladder van de kloosterlingen | Boeken ... . Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; ... Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs. Start een nieuw topic. Gesponsorde boeken. Guigo II de Kartuizer: De ladder van de kloosterlingen. Auteurs: De Heer, Jos. Volledige referentie: Jos De Heer Guigo II de Kartuizer: De ladder van de kloosterlingen. Spiritualiteit van de lectio divina' door Joop van der Elst geïnterviewd over de lectio divina als kern van het contemplatieve leven. In het genoemde boek is een brief van Guigo II de Kartuizer opgenomen. Deze twaalfde-eeuwse monnik en prior († 1188) schetst in zijn beroemde geschrift 'De ladder van de kloosterlingen' een weg naar ... Van de kartuizer monnik Guigo ll weten we dat hij van 1174 tot 1180 de negende prior van het klooster 'La Grande Chartreuse' in Grenoble is geweest en schrijver van 'De Ladder van de Kloosterlingen' (Scala Claustralium). Hij schetst daarin een weg naar de vereniging met God, een verlangen dat van alle tijden is. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek De ladder van kloosterlingen (Skandalon 2019). Drs Jos de Heer schreef een nieuwe vertaling van dit wonderschone en destijds immens populaire geschrift van de twaalfde-eeuwse monnik en prior Guigo II († 1188), waarin hij een weg naar vereniging met God schetst....

INFORMATIE

AUTEUR
Jos de Heer
DIMENSIE
12,55 MB
BESTANDSNAAM
De ladder van de kloosterlingen.pdf

OMSCHRIJVING

Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen.De twaalfde-eeuwse kartuizer monnik Guigo II schetst in zijn beroemde geschrift "De ladder van de kloosterlingen' (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met God, een verlangen dat van alle tijden is. In de bijbelse Jakobsladder, die hemel en aarde verbindt, ziet Guigo vier treden: lezing, meditatie, gebed, contemplatie. De vier stappen samen noemt Guigo lectio divina, een biddende manier van bijbellezen, die God intiem nabij brengt. Guigo was een van de eersten die de fases in de mystieke eenwording zo uitgebreid op schrift stelde. Zijn geschrift was razend populair en kreeg veel navolging. Aanvankelijk werd het toegedicht aan tijdgenoot Bernardus van Clairvaux. Het circuleerde volop en werd vanuit het Latijn vertaald in onder andere het Middelengels. Jos de Heer biedt een nieuwe vertaling van Guigo's wonderschone geschrift. Hij voorziet het van zorgvuldige uitleg, schetst de monastieke spiritualiteit van Guigo en de twaalfde eeuw, en confronteert op uitdagende wijze deze spirituele levenswijze met de onze in een persoonlijk getinte zoektocht. Ook geeft hij praktische aanwijzingen voor de meditatieve lezing. Ladder van de kloosterlingen nodigt uit tot aandachtig lezen én leven. Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen. Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is gespecialiseerd in het Nieuwe Testament en kenner van de spiritualiteit van de lectio divina.

Wil je het boek lezen?De ladder van de kloosterlingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos de Heer. Lezen De ladder van de kloosterlingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN